Jövő tavasszal Budapesten koncertet ad a Nightwish
Négy év után jövő tavasszal ismét Magyarországon koncertezik a szimfonikus metálzene egyik legkiválóbb zenekara, a finn Nightwish; a csapat idén decemberben megjelenő új stúdióalbuma, az Imaginaerum turnéján 2012. április 29-én a Papp László Budapest Sportarénában játszik – tájékoztatta a szervező Concerto Music szerdán az MTI-t.

A Nightwish-t 1996 nyarán álmodta meg Tuomas Holopainen billentyűs-dalszerző, aki együtt járt a helsinki Sibelius Akadémiára Tarja Turunen énekesnővel. Noha az alapító először akusztikus hangszerelésben gondolkodott, Turunen klasszikus, ugyanakkor erőteljes énekstílusa és gyönyörű hangja arra késztette, hogy a heavy metal felé forduljanak, dobbal és elektromos gitárral.

A klasszikus felállás Marco Hietela (basszusgitár), Emppu Vuorinen (gitár) és Jukka Nevalainen (dob) csatlakozásával alakult ki. A zenekar 2004-ig öt remek stúdióalbumot készített (Angels Fall First, Oceanborn, Wishmaster, Century Child, Once). 2005-ben egy helsinki koncert után – amelyen élőben rögzítették a később sokatmondóvá vált End of an Era (Egy korszak vége) című albumot – a négy férfi úgy döntött, Tarja nélkül folytatja.
Hosszas keresés után Anette Olzon személyében találták meg az új énekest: az immár vele rögzített és 2007-ben megjelent Dark Passion Play című album is hatalmas siker lett szerte a világban. A recept változatlan: megjegyezhető gitártémák, varázslatos billentyűfutamok, kiegészülve egy angyali női énekhanggal.
A szimfonikus metál egyedi hangzású zenekarának jövő áprilisi budapesti koncertje előtt a tervek szerint több felvezető zenekar is fellép majd, ezek közül eddig a szintén finn Battle Beast neve került nyilvánosságra.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=2370

Beküldte: - okt 13 2011. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin