Ismét VilágVeleje Fesztivál a Syma csarnokban és a Gödörben is
Tizenharmadszor rendezik meg a VilágVeleje Fesztivált a fővárosban, ezúttal két helyszínen: 2012. január 14-én a Syma csarnokban az Intim Torna Illegál, az Irie Maffia és az Akkezdet Phiai, a Carbonfools, a Brains és Dj Bootsie lép fel, de néhány nappal később a Gödör Klubban is lesznek programok.

A hagyományos évindító zenei fesztivál helyszíne az elmúlt években a Gödör volt, ezúttal a nagyobb befogadóképesség miatt választották másik helyszínnek a Syma csarnokot, ahol január 14-én 19.30-kor kezdődik a fesztivál és másnap reggel 4 óráig tart – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Az egykori Kistehén Tánczenekar négy tagjából alakult Intim Torna Illegál első koncertjét két évvel ezelőtt éppen a VilágVeleje Fesztiválon adta, így ez most nekik a második születésnapi koncertjük lesz, a zenekar ráadásul éppen január 14-én tér vissza Hollandiából, az Eurosonic Fesztiválról, ahol Európa egyik legrangosabb zenei díjának várományosaként ad koncertet.
Az Irie Maffia utolsó téli koncertjét adja a VilágVelején a Symában az énekesnő Sena ghánai utazása előtt. A zenekar meglepetéssel készül, a népszerű hiphop duóval, az Akkezdet Phiaival közös dal csak a fesztiválon lesz élőben látható és hallható.
A Carbonfools, amely idén új albummal jelentkezett, hosszú kihagyás után játszik ismét Budapesten, a Brains-nek pedig most decemberben jelent meg Refresh the Style című remix albuma, amelyen több nemzetközileg ismert dj dolgozott. A koncertek után Dj Bootsie pörgeti a lemezeket január 14-én.
A XIII. VilágVeleje Fesztivál másik helyszíne a Gödör Klub, ahol január 19-22. között zajlanak a programok. Fellép mások mellett a Sajnos Batár, a Balaton, Müller Péter Sziámi és az Első Osztályú Vidéki Srácok, a Deák Bill Blues Band, a Pál Utcai Fiúk, Hobo és Bandája, az Indigó utca, a Hiperkarma és a ColorStar. (MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=2908

Beküldte: - jan 1 2012. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin