Hó Márton és a Jégkorszak-lemezbemutató
Hó Márton és a Jégkorszak

A humoros elnevezésű zenekar énekes-dalszerzője Horváth Márton, aki „csak” dalait olyan líraian, viccesen, elgondolkodtatóan, mélyen és felszínesen tudja előadni, amire itthon kevesek képesek.

Már a fenti rövid bevezetőből is feltűnhet, hogy itt egy klasszikus énekes dalszerzővel és az Ő zenekarával van dolgunk. A singer-songwriter szerep azonban csak keveseknek áll jól. Épp azért, mert valami félreértelmezett felfogás szerint sokan csupán szerepnek tekintik azt. Ezáltal az előadás, és a dalok modorossá, nyafogóssá és belterjessé válnak. A váteszi póz nem popba való.

A Hó Márton és a Jégkorszak kikerüli ezeket a csapdákat és végre új fénytörésben mutatja a nálunk „túl művészinek” pecsételt műfajt. Szőke Barna (gitár, vokál, szinti), Horváth Kristóf (basszus, vokál), és Gulyás Kristóf (dob, vokál) pedig mindehhez ízléses, visszafogott kíséretet biztosítanak. A Tövisházi Ambrus (Péterfy Bori & Love Band, Erik Sumo Band, Amorf Lovagok) produceri iránymutatása mellett felvett debüt (Dalok a fürdőszobából) nemrég jött ki, letölthető, és érdemes is letölteni. Hó Márton ugyanis olyan nyelvet beszél, amit minden huszonéves ért, és minden idősebb és fiatalabb is érteni vél. (est.hu)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=2698

Beküldte: - nov 27 2011. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin