George Benson és a Don Pasquale a VeszprémFesten
George Benson Grammy-díjas amerikai dzsesszgitáros, a brit Matt Bianco és az Orquesta Buena Vista Social Club is fellép Omara Portuondóval a VeszprémFest idei programjában, amelyben egy operaprodukció, a Don Pasquale előadása is szerepel – jelentették be hétfőn, a július 18. és 21. között zajló fesztivált beharangozó veszprémi sajtótájékoztatón.

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató elmondta, hogy a 9. VeszprémFest első napján a tízszeres Grammy-díjas amerikai dzsesszgitáros, George Benson lép fel. Másnap az izlandi Mezzoforte és a brit Matt Bianco várja az acid jazz, a funky, a soul és a popzene rajongóit. Július 20-án kubai örömzenét hallhat a közönség az Orquesta Buena Vista Social Club és Omara Portuondo előadásában.

A fesztivál utolsó napján, július 21-én Donizetti Don Pasquale című vígoperájára várják a műfaj szerelmeseit. Ki vannak éhezve az emberek a vidámságra – indokolta az operaválasztást Miklósa Erika, aki Ruggero Raimondi olasz énekes oldalán lép fel az érseki palota történelmi díszletében.
A félig szcenírozott előadáson jelmezben énekelnek, a színpadi hatás megteremtése érdekében kihasználják a vár adottságait, és világítással, projektoros vetítéssel teszik színessé a produkciót – emelte ki Miklósa Erika.
A Donizetti-darabban színpadra lép még Kálmán Péter, Horváth István, Mukk József, valamint a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és a Magyar Állami Operaház énekkara Héja Domonkos vezényletével.
Tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Rozé, Rizling és Jazz Napokat, amelyeken idén a Balaton környékének bor- és gasztronómiai kínálatát, valamint a hazai dzsesszélet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg az érdeklődők július 13. és 22. között. Az Óváros téri rendezvény, amelyen harminc borász és harminc zenész jelenik meg, idén is ingyenes – jegyezte meg Mészáros Zoltán.
A VeszprémFest összköltségvetése 140 millió forint, 22 millió forintot ebből a veszprémi önkormányzat áll, az E.ON Hungária 25 millió forinttal támogatja a rendezvényt, 35-40 millió forintot terveznek a jegybevételből, az államtól 20 millió forint támogatást kaptak, további 15-20 millió forint pályázati pénzre számítanak, a fennmaradó mintegy 30 millió forintot pedig szponzorok segítségével teremtenek elő – sorolta a fesztiváligazgató.
Veszprém polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: óriási eredmény, hogy a város ugyanakkora támogatást tudott adni, mint tavaly. Porga Gyula modellértékűnek nevezte, hogy a magas színvonalú rendezvény költségvetésének nagyobb részét a szervezők teremtették elő.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3208

Beküldte: - feb 28 2012. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin