Eurovíziós Dalfesztivál – Csütörtökön indul a magyar dalverseny
Csütörtökön indul a magyar verseny, amelyen majd eldől, hogy melyik dal képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon – jelentette be Gazsó L. Ferenc, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettese csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában.

A magyar dalszerzők háromperces műveit várják – mondta Gazsó L. Ferenc, aki reményét fejezte ki, hogy minél többen jelentkeznek a versenyre.
A Dal című produkció “nagyobb méretű vállalkozás lesz”, mint tavaly. Az előző évhez képest változás, hogy a magyar közönségnek minden dal magyarul szólal meg – közölte.

Gazsó L. Ferenc nagyon fontosnak nevezte, hogy azok a nézők, akik “leszoktak” az M1, M2, vagy a Duna csatorna nézéséről, – mert, mint mondta, voltak olyan évek, hogy valamilyen okokból kiüresedtek ezek a csatornák – újra olyan attraktív és tartalmas műsorokat lássanak, amelyek alapján felfedezik, hogy nemcsak sportot, hanem mást is érdemes ezeken a csatornákon nézni.
Rákay Philip, az M1/M2 intendánsa közölte, december 20-ig várják a dalokat. Hozzátette, csak olyan dallal lehet nevezni, amely szeptember elseje előtt nem jelent meg.

Malmö - Aréna

A legjobb 20, 30, 40 – vagy akár több – dalt mutatják majd be a nézőknek; az biztos, hogy nem három Dal-műsor lesz – mondta.
Gazsó L. Ferenc megjegyezte, rengeteg jó énekes és együttes van Magyarországon, de “kevés a jó magyar dal”. A közmédia az M1 csatornán ezen szeretne alapvetően változtatni – mondta.
Rákay Philip hozzáfűzte, ez szerzői verseny elsősorban.
A jövő év májusában a svédországi Malmőben rendezik az Eurovíziós Dalfesztivált. (mti)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4210

Beküldte: - okt 25 2012. Kategória Eurovíziós Dalfesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin