Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Észak-amerikai turnén a Folkbeats egyik győztese, a Magos zenekar | Zene magazin

Észak-amerikai turnén a Folkbeats egyik győztese, a Magos zenekar
Huszonhat koncertből álló észak-amerikai turnét kezd pénteken a Magos zenekar, a tavaly tartott nép- és világzenei tehetségkutató verseny, a Folkbeats egyik fődíjasa.

Az autentikus magyar népzenét játszó együttes áprilisban és májusban az Egyesült Államokban és Kanadában számos városban lép fel a New York-i Centrum Management szervezésében. A fellépéseken első lemezük anyagát mutatják be – tájékoztatta a Magos zenekar kiadója, a Trottel Records szerdán az MTI-t.

A Magos zenekar Facebook oldala szerint a turné pénteken kezdődik az USA Észak-Karolina államában, Spruce Pine-ban, érinti többek között Charlotte-ot, Atlantát, New Orleans-t, Houstont, Austint, St. Louis-t, Kansas City-t, Chicagót, Detroitot, Clevelandet, Torontót, Montréalt, Bostont, New Yorkot, és Washingtonban fejeződik be május 6-án.
A Magost szeptemberben követi majd a Folkbeats autentikus népzenei kategóriájában megosztott első helyet szerzett, Junior Prima díjas Guessous Majda Mária, valamint a világzenei győztes Meszecsinka észak-amerikai koncertsorozata. A Folkbeats fiatal magyar nép- és világzenei előadóit bemutató, összesen kilenc debütáló albumból álló CD-sorozata az 1G Records terjesztésében kapható.
A Magos zenekar 2008 március végén alakult Székesfehérváron. Elsősorban Erdély (Kalotaszeg, Mezőség, Székelyföld) és a Kis-Magyarország (Szatmár, Dunántúl) területeinek dallamait játssza.
Honlapjuk megfogalmazása szerint az eredeti hangzás megtartása mellett a népi kultúra zenei hagyományainak művelésével foglalkoznak. Előadásaikon a népzenei összeállításokban megfigyelhető az adott tájegységen belül az érintett falu zenészeinek hatása is.
Mint írják, gyakran járnak gyűjtőutakra Erdélybe, és az így elsajátított zenei élményeket igyekeznek beépíteni muzsikáikba, majd megismertetni az adott tájegység zenei hagyományait a zenehallgatókkal. A zenekar tagjai: Soós Csaba (hegedű), Fekete Márton (brácsák), Enyedi Tamás (cimbalom), Horváth Dávid (nagybőgő) és Enyedi Ágnes (ének).(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3403

Beküldte: - ápr 5 2012. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin