Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Erdélyország az én hazám - szeptember 11. és 16.

Erdélyország az én hazám – szeptember 11. és 16.
Magyarországi turnéra indul a sepsiszentgyörgyi Háromszék Erdélyi Állami Táncegyüttes és a Heveder Zenekar; Erdélyország az én hazám címmel szeptember 11. és 16. között táncszínházi előadást mutatnak be hat magyarországi városban.

A néptáncegyüttest Győr, Eger, Szolnok, Miskolc, Dunaújváros és Budapest közönsége láthatja a vasárnap induló turné állomásain – közölték a szervezők az MTI-vel.
A sepsiszentgyörgyi Háromszék Erdélyi Állami Táncegyüttes, az erdélyi népzene- és néptánckultúra megőrzésén túl, a felbecsülhetetlen művészeti értékeket igyekszik szerte a világon bemutatni a nagyközönségnek – olvasható a közleményében.

Az Erdélyország az én hazám című táncszínházi előadás azonban nemcsak Erdély táncaival és zenéivel ismerteti meg a közönséget, hanem a produkció képzeletben körbeutazza Erdélyt; a tánc eszközeivel idézi fel a természeti, a történelmi és a kulturális kincseket.
Mint a szervezők írják, a Kárpátok vidéke, Csíkország, Felcsík, a gyimesi hegyek fenyvesei, a Hargita, Felső-Marosmente, Marossárpatak, a Kis- és Nagy-Küküllő, a Mezőség, Kalotaszeg, Cifravidék és Méra tájegységek mind-mind megjelennek a színpadon: zenében, táncban és népviseletben is.
A Háromszék Erdélyi Állami Táncegyüttes előadása jeles művészek közreműködésével jött létre: Horányi László rendezte, Ivácson László koreografálta Novák Ferenc kétszeres Kossuth-díjas művész segítségével.
“Előadásunk egyfajta szellemi, művészi időutazás, lélekvándorlás, szembeszegülés az elmúlás birodalmával. Vándorlásunkon segítségül hívjuk a zene, a tánc, a szó, a nevetés, a könny, a vetített kép erejét, hogy a nézőkkel együtt, közösen teremtsük meg azt a harmóniát, amely az emberiség megmaradásához szükséges” – fogalmazták meg a magyarországi turné célját a sepsiszentgyörgyi művészek.
A magyarországi turné első állomásaként szeptember 11-én, vasárnap este Győrben, a Széchenyi tér nagyszínpadán lép fel a néptáncegyüttes. Egerben 12-én, a Gárdonyi Géza Színházban, Szolnokon 13-án az Aba Novák Kulturális Központban, Miskolcon 14-én a Művészetek Házában, Dunaújvárosban 15-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán, 16-án pedig Budapesten, a MOM Művelődési Központban láthatják a nézők.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1991

Beküldte: - Sze 9 2011. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

1 hozzászólás - “Erdélyország az én hazám – szeptember 11. és 16.”

  1. Kuki Atilla

    Van ettől szebb a VILÁGON?!

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin