Classic rock és Britpop Est a könyvtárklub – Treffort kertben Metamorfózis feat Hibernáció előtti party
2012. Március 29.-én csütörtök este 20.00-tól kerül sor egy nagyszabású klasszik rock, illetve britpop összecsapásra a budapesti Könyvtár Klubban az Electric Ladyland és Long Play 33 1/3 zenekarok tolmácsolásában.

Az este mindkét zenekar életében történelmi fordulópontnak tekinthető, mivel Gábris Attila utolsó koncertjét lehet majd hallani basszusgitárosként az Electric Ladyland formációban, illetve a Long Play 33 1/3 zenekar egy hosszabb időre visszavonul a koncertezéstől a bulit követően.

Azoknak, akik eddig még nem ismerték az Electric Ladyland formációt, néhány szóban bemutatnánk a klasszikus rock (akiktől idéznek pl.: Jimi Hendrix, Cream és Stevie Ray Vaughan) szerzeményeket élethűen tolmácsoló zenekar tagjait:

Bakó Balázs – Ének Baky Zoltán – gitár Záng Zoltán „ZZ” – dobok Gábris Attila - basszusgitár

Természetesen az Electric Ladyland formáció folytatja tovább ez eddig megszokott módon és gyakorisággal a koncertezését az új basszusgitárosukkal, akinek személye egyelőre legyen meglepetés. Az új tag személyéről annyit azért elárulhatunk, hogy a koncert folyamán fény derülhet az illető kilétére és arra, hogy mely más formációkból lehet már ismert a közönség számára.

Honlap: http://www.electricladyland.hu/

Long Play 33 1/3 britpop formáció a koncertet követően jó néhány hónapra visszavonul a fellépésektől, de a zenekar továbbra is aktív marad a színfalak mögött és időről-időre érdemes lesz a webes felületeiket fürkészni némi újdonságot remélve.

A zenekar közel három éves pályafutása alatt a saját szerzeményeken felül, néhány klasszikusnak mondható britpop és indie slágert is beépített repertoárjába, melyek közül néhányat megemlítenénk: Verve – Bittersweet Syphony; Cold Play – Clocks; Oasis – Wonderwall, Songbird; The Beatles – Get back; The WHO – My Generation vagy

Deep Blue Something – Breakfast at Tiffany’s. Sajátjaik közül a legismertebb dalok a Freaky Guy vagy az első albumuk címadó dala a Being Nowhere.
A zenekar legkiemelkedőbb stílusjegye a háromszólamú ének, mely a három kiváló énekesnek köszönhetően teljes mértékben magával ragadja a közönséget.

A formációnak eddig két albuma jelent meg, amelyek az alábbi linkeken meghallgathatóak: http://soundcloud.com/bekeiistvan/sets/long-play-33-1-3-promo

http://soundcloud.com/bekeiistvan/sets/long-play-33-1-3-unplugged

 

Honlap: http://www.longplay3313.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/LongPlay3313

 

Minden klasszikus rock és britpop rajongónak ott a helye, azoknak is, akik az eddigi formációkat még nem hallották testközelből!

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3259

Beküldte: - márc 13 2012. Kategória Előadók, együttesek, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin