CANTARA (H) Re-Debut LIVE – DEAD CAN DANCE Show és ROSINFLUX -
 Gótikus ambientszférk!
(Előadók: T. BALI és Mizsei Zoltán)

A Molnár Lujó vezetésével 2004-ben alakult CANTARA – 3 év kihagyás után, repertoárját sok új dallal bővítve – június 15-én újra színpadra áll. Molnár Lujót sokan ismerhetitek a VHK-ból, amelynek régóta oszlopos tagja. A Cantara, Lujó saját zenei vállalkozása, mely a mára már igen tágan értelmezhető gothic irányzat egyik hazai különlegessége. A zenekar saját dalaival már 2004 óta koncertezik. A Dead Can Dance nyomán indulva írta első dalait, de sokat merített az archaikus népzenéből, a népi muzsikából, a középkori zenei miszticizmusból és a történelmi korok zenéiből is. Ezt ötvözi a modern klasszikus zenei elemekkel. A hazai színtéren egyedi produkciónak számító Cantara egy kivételes előadással készül.

Munkásságuk kuriózum és hiánypótló Magyarországon. Az előadásra az R33 klubban kerül sor, ami régen bálteremként funkcionált. A hely klasszicizáló épületbelsője, kertje, egyedi hangulata méltó helyszíne lesz e programnak.

A koncert előtti és utáni műsor központjában a DEAD CAN DANCE áll majd. De a szervezők nem egy szerzetesrendi imára hívják az érdekelteket, hanem egy olyan emelkedettebb gothic-estre, ahol a táncé lesz a főszerep. A klasszikus és újabb DARK WAVE / GOTHIC zenék mellett helyet kapnak majd e műfajok társkísérői is, a mélyebb daraboktól a könnyedebb dalokig.

A CANTARA koncertje előtt fellép a nemzetközi színtéren is sokat szerepelt és elismert T. BALI (I.O.N – Irrational Orthodox Noises). Bali egy másik zenei vállalkozásával, a Mizsei Zoltánnal közös ROSINFLUX-szal vezeti fel az eseményeket. Bali és Zoltán, a két remek zeneszerző-énekes-multinstrumentalista kifejezetten ehhez az estéhez komponált 15 perces kórus-vokál darabot ad elő. Az előadásban ötvözik a középkori, gótikus énekművek vokális hangzásait a ritmikus, hullámzó, élőben generált ambientlüktetésekkel. Koncertjük igazi különlegesség a kísérleti kortárs zene kedvelőinek.

Időpont: 2013.06.15 szombat, 20:00
Helyszín: BUDAPEST XI., R33 Klub – Soroksári út 58.
A Borárostól 2 megálló villamossal, a Müpával szemben.

A koncertek után a kiemelt műsor: Dead Can Dance | DarkWave | Gothic
Valamint: Medieval | Neoclassical | PaganDance | NeoFolk | Martial | Ritual — New Wave | DeathRock | ColdWave | DarkElectro.

Program:
20:00: Prelude: dark wave / gothic / medieval / pagan /neofolk chill — Cuvious (lilianGothArt)
21:00: Invocation: Cuvious
21:45: ROSINFLUX neogregorián énekek és kórusok – Gótikus ambientszférk. Előadja: T. BALIi és Mizsei Zoltán.
22:00: CANTARA (H) Live (gothic /neoclassical / medieval / pagan)
23:30:-05:00 Cuvious, Sir Weirdo

Facebook esemény

Szervező: Lilian Goth Art Prod.

Cantara official Facebook page

A rendezvényre a belépő 800 HUF.Cantara flyer új

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4941

Beküldte: - jún 4 2013. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin