A zene ünnepe: ingyenkoncertek majd 100 helyszínen
Budapest, 2011. június 20., hétfő (MTI) – Ingyenes koncertekkel, programokkal várják az érdeklődőket Budapesten hatvan, vidéken pedig húsz helyszínen kedden a zene ünnepén.

A fővárosban többek között a Ferencvárosban, a Millenárison, valamint az R33-ban, az A38-on, a Gödörben, a Corvintetőn, a Pótkulcsban, a Szimpla Kertben, a Liszt Ferenc téren adnak ingyenes koncerteket pályakezdők és befutott muzsikusok.
A Magashegyi Underground nevéhez híven lentről a János-hegy tetejéig muzsikálva tiszteleg a zene előtt a Libegőn az év leghosszabb napján. Az Intim Torna Illegál tagjai biciklire pattannak hangszereikkel és rajongóikkal, és a zene ünnepe helyszíneit érintve tekerik és muzsikálják keresztül Budapestet. Az egyedi, tizenhat személyes járgányon a zenehallgatóknak is helyük lesz.
A Millenárison öt színpadról szól majd a zene, fellép a Nemjuci, a francia Lyre Le Temps, Hó Márton és a Jégkorszak. Továbbá Tanka Balázs és Kovács Bence akusztikus koncertjét és az Analog Cuveet is hallhatja a közönség. Kora délutántól hangszerkészítés és játszóház várja a gyerekeket, a legifjabbaknak a Gágogó zenekar és az Anselmanók ad koncertet.
Az idei ünnep kiemelt partnere Ferencváros. A Nehru parton bemutatkozik az Etnofaun, Ágoston Béla új világzenei projektje, este itt lép pódiumra az Anselmo Crew, a Riddim Colony reggae-zenekar és a lengyel Paprika Korps. Utcazenészek hallhatók a Ráday és a Tompa utcában, komolyzene csendül fel a Bakáts téren.
Az Erzsébet téri Gödörben többek között a Chalaban és a francia Les Croquants lép fel.
A szabadtéri előadások csak 22 óráig hallhatók, utána az események zárt térbe kerülnek. Ebédidőben sanzonok csendülnek fel a Francia Intézet kávézójánál, este a Kazinczy utcai Kék Ló Ruhakocsmában Zenélő Ruhák Happening veszi kezdetét Karafiáth Orsolya és Legát Tibor közreműködésével.
Budapesten kívül további húsz helyszínen tartanak rendezvényeket: Székesfehérvár, Pécs, Debrecen, Eger, Miskolc és Balatonlelle is csatlakozott az eseményhez.
A zene ünnepét 1982-ben tartották először Franciaországban a nyár első napján, Maurice Fleuret zenetudós javaslatára. A kezdeményezéshez több mint száz ország csatlakozott, az esemény nemzetközivé vált. A zene ünnepe olyan egész napos, ingyenes, politikamentes rendezvény, amely a zene valamennyi formájára és stílusára kiterjed. Magyarország 1997-ben csatlakozott a mozgalomhoz, amikor Budapest is aláírta a zene ünnepe nyilatkozatot. Vezérelv az ingyenesség, az összefogás és az önkéntesség. (MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1390

Beküldte: - jún 20 2011. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin