A Vágtázó Csodaszarvas magyar és német vendégekkel a Dürerben
Magyar és német vendégzenészek közreműködésével ad koncertet a Vágtázó Csodaszarvas október 6-án a fővárosi Dürer Kertben. A Világzengetés: Ősök Ünnepe című esten Dresch Mihály, Lantos Zoltán és a marokkói dudán játszó német Thomas Gundermann is játszik.

A 2005-ben alapított Vágtázó Csodaszarvas, amely a Vágtázó Halottkémek (VHK) etno- vagy sámánrock hagyományait viszi tovább Grandpierre Atilla frontember vezetésével, egyedülálló, hipnotizáló előadásmódban tárja a közönség elé varázslatos, keleties dallamvilágát – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az 1975-ben alakult és 2001-ig aktív, ám újabban időnként ismét fellépő Vágtázó Halottkémek (VHK) világára épülő Vágtázó Csodaszarvas 2005-től működik és tavaly készített új lemezt Csillaglovaglás címmel. A Vágtázó Csodaszervasban az énekes Grandpierre Atilla mellett Bese Botond (kecskeduda), Vaskó Zsolt (fúvósok), Fábri Géza (koboz), Szalay Tamás (bőgő), Fábri András (ciszter, gitár), Fazekas András (dob, ütősök), M. Gebri Bernadett (ének), Molnár Krisztina (hegedű), Orczy Géza (ud, saz, buzuki, dzura, bolgár tambura, tamburica) és Bakos Csaba (tapan, derbuka, riq) szerepel.
Az október 6-i koncerten mellettük színpadra lép a dzsessz műfaj egyik stílusteremtőjeként számon tartott Dresch Mihály (szaxofon), aki előszeretettel ötvözi a magyar népzenét és a dzsesszt. Különleges 5+16 húros elektromos hegedűn, taranginin fog játszani egy másik nagyszerű muzsikus, Lantos Zoltán, és zenél a legendás Embryo és Scarazula zenekarból ismert Thomas Gundermann, aki marokkói dudán játszik.
A Vágtázó Csodaszarvas koncertje előtt a különleges dobfelszereléseken, állatbőrös dobokon, gitáron, kavalokon, furulyákon, didzseridún, nagybőgőn, dorombon, csörgőkön játszó BaRaKa játszik, az est spirituális élményéhez a ráhangolódást Paulinyi Tamás, a Szintézis Szabadegyetem igazgatója, költő, író és parapszichológus adja Utak a kozmikus tudathoz című előadásával.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4029

Beküldte: - szept 12 2012. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin