6. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál
Veszprém/Balatonfüred, 2011. június 18., szombat (MTI) – A klasszikus és kortárs gitározás legjobbjainak fellépésével szombaton kezdődik és egy hétig tart a 6. nemzetközi gitárfesztivál Balatonfüreden, délutánonként több helyszínen ingyenes koncertekkel, hangszer- és kottakiállítással várják az érdeklődőket

Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a fesztivál szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a fesztivál szombaton este kezdődik a francia Roland Dynes koncertjével, aki különleges előadásmódja és szuggesztív játéka miatt világhírű gitárművész. Vasárnap este a gitár Paganinijének tartott, Olaszországból érkező Aniello Desiderio lép fel. Balatonfüredre érkezik a nagy sztárnak számító lengyel Marcin Dylla, aki minden lehetséges gitárversenyt megnyert már – közölte Eötvös József. A fesztivál legizgalmasabb előadójának a szervező a brazil Celso Machadót nevezte, akinek a gitározása senkivel és semmivel nem hasonlítható össze: énekel, gitározik, közben a testét mint hangszert használja, dobol a mellkasán, a lábán, brazil népzenét játszik, amit brazil jazznek is hívnak. A Liszt-díjas művész 21-én különleges koncerttel készül; saját szerzeményét adja elő, Goldberg-variációk című átirata az évszázad átirataként vonult be a gitárirodalomba.

Az idei szűkös keret ellenére is ragaszkodtunk a hagyományokhoz, lesz mesterkurzus, amelyet a fellépő művészek tartanak, és a klasszikusgitár-tanárok továbbképzését is vállaltuk – mondta Eötvös József.
A rendezvény június 25-én 21 órakor a Flamenco Esttel zárul, táncosokkal, énekkel, gitárral, ritmussal a magyar Casi Flamenco és az Ana Cavos Társulat játszik majd. Az esti koncertek helyszíne a megújult Vaszary-villa, a Kisfaludy Színpad és az Anna Grand Hotel díszterme. A Flamenco Estnek a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ ad otthont. A fesztivál már kétszer bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe, 2007-ben és 2008-ban is felállították a világ leghosszabb koncertje rekordját, legutóbb összesen 216 órában, tíz napig szólt a zene a Balaton-parti üdülőhelyen.
A nemzetközileg is elismert seregszemle részletes programjainak listája a www.balatongitar.hu oldalon található. (MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1365

Beküldte: - jún 19 2011. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin