Furcsaságok a Kormorán körül
Nem is oly rég minden Kormorán rajongót sokkolt  a hír, hogy kedvelt énekeseik nem lesznek a Kormorán folytatásában. Mi történhetett? Miért oszlott ketté a Kormorán? Egyik napról a másikra, a zenekar énekeseit Koltay kirúgta az együttesből. Géczi Erika, Tóth Reni, Mr. Basary, Szabó Miklós és Nagy László repült a bandából. Mi lehetett az igazi ok, mi késztette Koltayt a zenekar felének a kirúgására?
A Kormorán honlapon lévő Kolinterjú szerint az énekesek sértődtek meg a Magyar kettős lemez miatt, mégpedig azért, mert nem szerepelnek a CD-n. ( Ha már Magyar kettős, akkor akkor az igazi kettősség az, hogy Zsoldos Tamás és Gáspár Álmos a régi Kormoránban is, és az új – kirúgott tagok által alakított – Örökség nevűben is zenél…. Furcsa.)
A volt énekesek pedig egy levelet tettek közzé a világhálón, hogy tudtuk nélkül, új énekeseket szervezett be a zenekarvezető, és a kirúgásukat nem Koltaytól, hanem a Demokratából tudták meg.
…Szétszakadt országunk és szétszabdalt magyarságunk összefogása jó marketing fogás, mely mögé el lehet rejtőzni, és ezzel álcázni az igazi szándékot. Szétszakadt országunk ma már jó üzlet lett! Hangzatos szép szavak, mondatok. S közben hol vannak az igazi emberi értékek, mint az őszinteség, az egyenes, nyílt beszéd, és a tisztelet?… - áll a levélben. Elgondolkodtató.

Ugyanekkor Koltay a Petőfi rádió (mR2)  intendánsa is.  A Petőfi rádióban magyar zene címen, ismeretlen, és semmitmondó névtelen együttesek rappelgetnek,  összevissza, semmitmondó zenével,   olyan „alter”-nak gondolt szövegekkel.  Hallgathatatlan. Érdemes megnézni a Petőfi toplistát , mindent elmond. Például a  Kesh nevű 2 számos Klubrádió mentő zavaros, semmilyen banda az országos rádióban …

…”Talán megérte vetni és várni, amíg kiserken a vetés.”.. írja Koltay Gergely a régi Kormorán honlapon. Kiserkedt Gergő, ki bizony, de az nem a vetés.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1195

Beküldte: - jún 8 2011. Kategória Rockzene, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

2 hozzászólás - “Furcsaságok a Kormorán körül”

  1. Kata

    Na jó most már elég! Még hogy nem tudtak semmit??!!! Na ne már!!! Akkor miért is kért gondolkodási időt az egyik távozó tag januárba?? Ja erről nem kell beszélni igaz?? Szánalmas!

  2. Ahogy a cikkben is le van írva: jó üzlet most ez a “vesszen trianon téma!”. Jó, oké, ez a zenekar nem most kezdte el játszani a nemzeti vonalú zenét hanem már jóval régebb óta, de vezető metal zenekarok (sőt, punkrock is, gondolok itt a CHC-ra) is már eldobták a bőrnadrágot, és mostmár az Árpád-sáv a menő.

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin