Elhunyt Komár László
Elhunyt Komár László énekes, a rock and roll zene egyik magyarországi meghonosítója; a zenészt 67 éves korában, szerdán hajnalban érte a halál Budapesten – erősítette meg a család az MTI-nek.

“Hosszú ideje beteg volt, egy darabig sikerrel küzdött vele, az utóbbi időben fordult rosszabbra az állapota” – mondta felesége, Komár Kaputa Krisztina. Komár László súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, október elején került kórházba tüdőembóliával, később hazaengedték.
Komár László az ötvenes évek végén kezdett énekelni, a hatvanas években szerepelt a Scampolo, a Dogs, az Atlas, a Bergendy együttesben, később a Non Stopban, a Szemek, Szájak, Szívekben és a Sprintben is. 1981 óta 18 szólólemezt adott ki, olyan slágereket énekelt, mint az Amerika legszebb asszonya, a Fehér Hold. Sokan nevezték őt a magyar Elvis Presley-nek, két albumot is szentelt az amerikai sztár emlékének, a “magyarított” Presley-dalok is slágerek lettek, köztük az Árva bús éjszakán, a Viva Las Vegas és a Fiam.
“A rock and roll elkötelezettje volt, kiemelkedő szerepet játszott magyarországi meghonosításában. Karizmatikus művész, emblematikus énekes volt” – emelte ki Nagy Tibor zeneszerző, aki az elmúlt csaknem három évtizedekben ötven dalt írt Komár Lászlónak, köztük volt a Mondd kis kócos, a Halványkék szemek, a No Miss, az Óh, csak a hajnal jönne már és a Táncoló fekete lakkcipők. (MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4191

Beküldte: - okt 17 2012. Kategória Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin