Film készül a Ramonesről
Alig másfél hónappal utolsó alapító tagja, a magyar származású Tommy Ramone halála után a Ramones punkzenekar jogainak egyik kezelője bejelentette, hogy Martin Scorsese játékfilmet forgat a világhírű együttesről.

Jeff Jampol a Billboard magazinnak adott interjúban közölte, hogy a tervbe vett alkotást az Oscar-díjas rendező készítheti.

Martin Scorsese korábban már Bob Dylanről, George Harrisonról és a Rolling Stonesról is forgatott filmet. A Ramones punkzenekarról az együttes 1976-os debütáló albuma megjelenésének 40. évfordulójára dokumentumfilm is készül – soha nem látott felvételekkel -, valamint könyv és színdarab is születik majd.

A Ramones volt “a” punkegyüttes: négyakkordos, teljesen lecsupaszított, őrületig felpörgetett rock and rollt játszott, fülbemászó dallamokat, egyszerű szövegekkel. Legfeljebb kétperces dalaikat szakadt farmerban és bőrdzsekiben adták elő, a tagok vezetéknevüket valamennyien Ramone-ra változtatták – tisztelgésként a Beatles előtt, a Ramone volt ugyanis Paul McCartney álneve, amelyet a szállodai bejelentkező lapokon használt.

RAMONES

RAMONES

A Ramones élőben volt az igazi, 1974 és 1996, a megszűnés éve között 2293 koncertet adott, gyakorlatilag megállás nélkül turnézott.

A Ramones 2002-ben bekerült a rock halhatatlanjai közé. A tagok 2011-ben Grammy-életműdíjat kaptak, de Tommy Ramone kivételével az alapítók ezt már nem érték meg, Joey 2001-ben nyirokmirigyrákban, Dee Dee 2002-ben túladagolásban, Johnny 2004-ben prosztatarákban halt meg. (mti)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=5899

Beküldte: - aug 30 2014. Kategória Előadók, együttesek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin