Sikeres a templomi csend CD-n
Sikeres egy templomicsend-CD, az a csaknem néma “hanglemez”, melyet egy brit templomban vettek fel, hogy az album eladásának bevételéből fizetni tudják az épület felújítását.

A 30 perces felvétel Seafordban, a Szent Péter-templomban készült, a templom meg a 12. században. A lemezen nemcsak síri csend van: néha hallatszik egy templomi pad csikorgása, máskor léptek nesze, a háttérben pedig valahol távol a közlekedés zaja.

“Ha semmi se lenne a lemezen, az emberek elunhatnák” – idézte a brit Metro újság Roger Binget, egy 74 éves helybeli férfit, aki gyakran jár a Szent Péter-templomba.
“Korunkban mindenki rohan, zajosan él. Az ember azonban néha szeret leülni, élvezni egy kis csendet és nyugalmat” – mondta Bing, aki szerint lazulás végett vásárolják a CD-t.
A brit piacon kívül Németországban és Ausztriában szintén van rá igény, de még Ghánából is érkezett megrendelés.
“Örülök, hogy ennyire népszerű a lemez. Templomunknak csodálatos minőségű a csendje” – mondta Andrew Mayes tiszteletes.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4555

Beküldte: - jan 29 2013. Kategória Bulvár. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin