Füldugót és rágógumizást javasolnak a zenészeknek
Távolabb akarják ültetni egymástól a BBC zenekarainak zenészeit az új munkaegészségügyi szabályok miatt, emellett füldugót és rágógumizást javasolnak nekik.

A brit sajtó- és kulturális orgánum 50 oldalas jelentésben inti zenekarainak muzsikusait, hogy zajos környezetben dolgoznak és veszélyben a hallásuk, mi több, egész egészségük.

 

A figyelmeztető irat azután született, hogy az Európai Unió munkahelyi zajhatárait Nagy-Britannia is a magáévá tette, de nem túl hamar született: három esztendő kellett a vállalat házi munkavédelmi tanácsadójának a “műhöz”. A jelentés kitér arra, hogy a trombitások láncfűrészével vetekvő zajban dolgoznak, átlagosan 92 decibelt terheli hallásuk, a kürtösök háromórás próbán akkora zajártalomnak vannak kitéve, mint félóra motorozás, a klarinétosok a metrószerelvények sivításával vetekedő zajt kénytelenek elviselni.
A BBC-nek öt zenekara van.
“Természetesen, ha valaki a fúvósok mellett ül, az nagyon zajos lehet, de nem hinném, hogy a rágógumizás gyönyörű lenne a közönség szempontjából” – idézte Peter Admas csellistát a The Daily Telegraph című brit lap.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1880

Beküldte: - aug 30 2011. Kategória Bulvár. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin