Elhunyt Eric Charden francia sanzonénekes
Életének 69. évében elhunyt Eric Charden francia sanzonénekes, aki a hetvenes években elsősorban a feleségével, Stone-nal alkotott duójával vált ismertté.

A l’Avventura sláger szerzője és előadója nyirokcsomórákban halt meg vasárnap.
Eredeti nevén Jacques Puissant 1942. október 15-én az akkor még a Franciaországhoz tartozó Indokinában, a ma vietnámi Haifong kikötővárosban született. 1950-ben költözött családjával Marseille-be, a nagy presztízsű párizsi elitképzőben, az HEC-ben kezdett tanulni, mielőtt 1963-ban megjelent első lemeze (J’ai la tete pleine de Provence).

Miután saját előadású dalai eleinte nem arattak sikert, híres francia előadók – Sheila, Sylvie Vartan, Johnny Hallyday, Claude François, Monty – dalszerzőjeként szerzett hírnevet. 1966-ban találkozott
a fiatal Annie Gautrat-val, aki Stone néven kezdett énekesnői karrierbe. Egy évvel később összeházasodtak, s Eric Charden éveken át írt slágereket feleségének.
Az igazi áttörést azonban 1971-ben a Stone-Charden-duó megalakulása hozta meg. Második közös számukat, a L’Avventurát egész Franciaország énekelte. A házaspár ezt követően ontotta magából a szerelemről, a kellemes vidéki életről és a gondtalan hétköznapokról szóló slágereket: Il y a du soleil sur la France (1972), Laisse aller la musique (1972), Made in Normandie (1973).
A siker azonban Stone és Charden 1975-ös válásával véget ért. Eric Charden ismét szólókarrierbe fogott, s 1975-ben Mayflower címmel egy musicalt is írt. A kilencvenes években azonban a duó ismét összeállt, nosztalgiaturnéra indult, s azóta Eric és Stone ismét elválaszthatatlan volt.
Súlyos betegsége ellenére Eric Charden még a múlt héten is tv-műsorok vendégeként mutatta be legújabb albumát. Az ismert francia slágerek feldolgozását tartalmazó Made in France című lemez április 23-án jelent meg.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3517

Beküldte: - ápr 30 2012. Kategória Bulvár. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin