Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
53 éves lett Barbie | Zene magazin

53 éves lett Barbie
A világ egyik legnépszerűbb játékának számító Barbie valóban azok közé a játékok közé tartozik, amelyből minden kislánynak van legalább egy a birtokában, vagy ha nincs, mindenképpen vágyik rá.

Hihetetlenül hosszú lábával és fésülhető hajával Barbie forradalmat csinált a kislányok gyerekszobájában. Barbie 1959. máricus 9-én mutatkozott be a New York-i Nemzetközi Amerikai Játékvásáron, ezért sokan ezt tartják a valódi születésnapjának. Az üzletekbe azonban csak néhány hónappal később, 1959. szeptember 6-án került, ezért ezt is évfordulóként szokták ünnepelni. Ötvenhárom esztendővel ezelőtt a háromdolláros babákat szőke, illetve barna hajú változatban dobták piacra, és a kislányok különféle ruhakölteményekből álló gardróbot állíthattak össze számára.

Érdekes módon Barbie eredetileg nem amerikai, hanem német eredetű. 1956-ban Ruth Handler észrevette, hogy kislánya, Barbara szívesen öltözteti felnőtt ruhákba a babáit, pedig abban az időben még a játék babák kisgyermeket ábrázoltak. Ezt találta érdekesnek az anyuka, és javasolta férjének (aki a Mattel nevű játékvállalat egyik alapítója volt), hogy gyártsanak felnőtt öltöztethető babát a cégénél. A férfi először nem látott ebben fantáziát, de később eme ötlet nyomán mégis megtervezték az új babát, akit kislányuk után Barbie-nak nevezték el.
A hosszúlábú, szőke és nagymellű baba első körben nem aratott osztatlan sikert. Barbie-tsokan vádolták azzal, hogy olyan testarányokat mutat, amelyet egy valódi, hús-vér lány soha nem érhet el, ezért idealisztikus és megvalósíthatatlan elképzeléseket ültet el a fejükben.

53 éves lett a Barbie baba

A gyermekeknél azonban azonnal célba talált, és ezzel elindult az óriási üzlet. Barbie azonban több mint a kislányok kedvenc játéka világszerte, emellett önálló életre is kelt, és a megtestesült amerikai álom jelképévé vált.
Bár Barbie elsősorban a rózsaszínű és csipkés nőiesség megtestesítője, a női szerepek változásával párhuzamosan készült belőle űrhajós, sebész, politikus és vezérigazgató-változat, és megjelent a fehér mellett afrikai, spanyol, ázsiai és indián változatban is. A cég egyik legnagyobb feltűnést keltő újítása az volt, amikor a 90-es évek végén a korábbinál természetesebb idomú változatot dobtak piacra, az eredeti darázsderéknál szélesebb derékbőséggel, a magas sarkú mellett kényelmesebb cipők hordására is alkalmas, élethűbb lábfejjel.
2009-ben Barbie ötvenedik születésnapját ünnepelte a világ. A neves évforduló alkalmából önálló divatbemutatót tartottak a New York-i Mercedes-Benz divathéten. A rendezvényhez a világ ötven legismertebb haute couture divattervezője járult hozzá a terveivel, köztük Diane von Fürstenberg, Vera Wang, Calvin Klein, Bob Mackie és Christian Louboutin.
Ahogy mindenki más, úgy ő is halad a korral. Van saját facebook oldala és számos sztárt, hírességet megformált már. Azóta további évek múltak el, de Barbie nem öregszik, népszerűbb, mint valaha. (infocegled.hu)
Kapcsolódó oldal: Barbie játékok

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4023

Beküldte: - Sze 10 2012. Kategória Bulvár. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin