Annyit fizet, amennyit akar – Kísérleti lengyel zenei portál magyar lemezzelÚj lengyel zenei portál indult, amelyen a vevő annyit fizet az albumokért, amennyit akar. A musicrage.org kínálatában a magyar Tűzmadár együttes Álmok című lemeze is megtalálható.

Az angol nyelvű honlapot két huszonéves varsói fiatalember üzemelteti. Első, kísérleti ajánlatukba saját zenei ízlésük szerint válogattak kevésbé ismert, független metálzenei produkciókat. Az együttesekkel szemben egyetlen kikötés volt: fiatal csapatok legyenek, amelyek még nem szerződtek nagy zenei kiadóval.
A vállalkozó szellemű lengyel fiatalok nem zárják ki, hogy idővel kisebb kiadókkal is sikerül megegyezniük, de a legfontosabbnak a friss anyagok bemutatását tartják.
A musicrage.org-on az albumok már 1 dollárért (240 forint körüli áron) letölthetők, és a vásárlók maguk határozzák meg, hogy az általuk felajánlott összeg mekkora hányadát szánják a zenészeknek és mennyi jut a portál üzemeltetőinek.
A lemezeket egy meghatározott időre – pár hétre – kapják meg a vásárlók, és aki 4 albumért az átlagárnál magasabb ajánlatot tesz, az ötödiket ingyen töltheti le.
Az “annyit fizet, amennyit akar” forgalmazási megoldást a két éve független számítógépes játékokkal kereskedő Humble Bundle cégtől lesték el a lengyelek.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3644

Beküldte: - máj 27 2012. Kategória Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin