A Beach Boys 45 év után végre kiadja a Smile lemezét
A hatvanas években a csúcsra jutott kaliforniai Beach Boys még élő tagjai októberben megjelentetik a csapat 1966-67-ben készített Smile című albumát, amelyet akkor a tagok nem fejeztek be, és az azóta eltelt 45 évben sem adták ki az anyagot.

A tervek szerint a Beach Boys elveszett albuma, a Smile október 31-én kerül a boltokba. A csaknem fél évszázada elkezdett munkát az eredeti stúdiófelvételek alapján most a még élő három tag, az egyaránt 69 éves Brian Wilson és Al Jardine, valamint a 70 éves Mike Love fejezi be – jelentette a The Guardian című brit napilap.

Brian Wilson 2004-ben már készített egy szólóalbumot a Smile dalaiból, de azok az ő akkori változatai voltak a régi számokból. A mostani Beach Boys-verzió dupla CD-n, dupla vinylen és számos különböző dobozban lesz elérhető. A négylemezes változatban például benne lesznek a demók, a dalok többféle rögzített verziói, valamint mixek is.
Közben készülnek a Brian Wilson életét feldolgozó filmre is; a jogokat a River Road Entertainment szerezte meg. A zseniális dalszerző, Brian Wilson évtizedeken át harcolt komoly mentális betegségekkel, depresszióval; ennek okozója sokak szerint nem kis részben a Smile-album be nem fejezése volt. Az életrajzi film forgatókönyvét állítólag Oren Moverman írja, akit a The Messenger című filmért tavaly Oscar-díjra is jelöltek.
A Beach Boys a könnyűzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, a hatvanas években a Beatles méltó amerikai válaszának tartották, különösen a Pet Sounds című 1966-os albumért, amelyet manapság is minden idők legjobb lemezei közé szoktak választani.
A kaliforniai zenekar 1961-ben alakult és az úgynevezett szörfrock mesterének számított. Harminchat daluk került fel az amerikai 40-es listára. Legutóbbi stúdiólemezük 1996-ban jelent meg, számos felállási variációban napjainkban is turnéznak. Az alapító tagok közül Dennis Wilson 1983-ban, Carl Wilson 1998-ban halt meg.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1924

Beküldte: - szept 2 2011. Kategória CD/DVD, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin