48 évesen elhunyt Whitney Houston
Halálát az újságíró Kristen Foster jelentette be szombaton, azonban a halál okával kapcsolatban még nem lehet tudni semmit. Az énekesnőt a Beverly Hilton hotelben találta meg Ray J r’n'b énekes. Houston a hotelszobában Clive Davis partijára készült. A rendőrség tájékoztatása szerint nem volt idegenkezűségre utaló jel, vizsgálják a körülményeket. A halál okáról egyelőre nem közöltek részleteket.

A rádiók a legtöbb helyen az énekesnő számaival emlékeznek rá, a twitteren pedig mindenki részvétét fejezi ki, próbálják feldolgozni Whitney hirtelen halálát.

Színésznőként is fantasztikusan teljesített, egy világ szerette meg őt a Több, mint testőr című alkotásban, ahol Kevin Costner partnerét alakította. Többek között olyan előadókat inspirált, mint Mariah Carey vagy Christina Aguilera.

Whitney Houston 1963 augusztus 9-én született a New Jersey-beli Newarkban. Édesanyja híres soulénekesnő, keresztanyja pedig Aretha Franklin énekesnő volt. Whitney 11 évesen kezdett el énekelni a helyi gospelkórusban, de nemsokára már egy New York-i klubban lépett fel az édesanyjával.

Első szólólemeze 1985-ben jelent meg, a nevét viselő lemez minden idők legsikeresebb debütáló női lemeze lett, a Rolling Stone Magazin 1986 legjobb albumának nevezte meg, és a lap minden idők ötszáz legjobb lemezét felsoroló listán a 254. helyet kapta meg.

Houston filmekben is szerepelt, leghíresebb dalai közé tartozik az énekesnő főszereplésével 1992-ben forgatott Több mint testőr című film betétdala, az I Will Always Love You is. A film zenéje 1994-ben az év albuma lett a Grammy-átadón, a betétdal kislemeze pedig minden idők legtöbb példányban elkelt női dala lett az évek alatt.

A Több mint testőr sikere után Whitney Houston számos filmszerepet kapott, és általában ő énekelte a filmek betétdalait is. 1995-ben az Igazira várva, 96-ban pedig a Kinek a papné című filmben szerepelt és énekelt. Ez utóbbi film zenéje egyébként minden idők legnagyobb példányszámban értékesített gospelalbuma is.

Nyolc év után, 1998-ban adott ki újból saját szólóalbumot a My Life is Your Life, amely először Greatist Hits-lemeznek indult egyetlen új dallal, de végül csak új számok kerültek fel rá. A Guiness Rekordok könyve szerint Whitney Houston a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy, 6 Grammy, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. Albumjaiból több mint 170 millió fogyott világszerte.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3112

Beküldte: - feb 12 2012. Kategória Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin