12 év kellett a Beatrice új lemezéhez!
A Vidámság és rock & roll tizenkét évvel az utolsó lemez után jeleneik meg, az 1999–es Vakaroma című lemez után. Az CD-n  Magasvári Viktor gitározik, Laczik Ferenc basszusgitározik és a frontember fia, Nagy Hunor Attila dobol. Nagy Hunor Attila különben Nagy Feró fia, aki hat éves kora óta zenél együtt a bandával, először csak pár számot, majd nem rég óta már “főállásban” . A 65 éves öreg rocker szerint ilyen jó dobossal még nem dolgozott együtt, persze egy ebben egy csöpp apai részrehajlás sincs…..Ugye Feró?
Október 8-án nagykoncertet adnak a Kisstadionban: „Igazából akkor indult meg az életünk, amikor hat tagú zenekarból négy tagúvá degradálódtunk le. Két embertől megváltunk és akkor jött a nagy kérdés, hogy akkor most négyen mit tudunk csinálni? Érdekes módon megtáltosodott a zenekar és kiderült, négyen jobbak vagyunk, mint hatan. Ami lehetetlen, de ez így lett. Elkezdtünk új nótákat csinálni. Akkor felkértem a zenekart, hogy fejezzük be ezt a nosztalgiázást.” mondta a Tabu Tv -nek Feró

“Kicsit öncélúak lettek a szövegek, olyan értelemben, hogy sok belső titkot elárulok abból, miként érzem magam a világban. Ezen az alapon a cím lehetett volna Kollektív elhülyülés is, ami az egyik szám címe, de végül a pozitív üzenet mellett döntöttünk” – mondta Nagy Feró.
A Vidámság és rock & rollra (kiadó: Universal Music) négy régi szerzemény is felkerült új köntösben: a Katicabogárka, a Kifakult sztár, a Nagy árat fizettünk, valamint a Mielőtt elmegyek.
“Három-négy évvel ezelőtt valaki megkérdezte tőlem, miért nem játsszuk azokat a régi dalokat, amelyeket az évtizedek során szövegíróként más együtteseknek készítettem. A Mielőtt elmegyek című számot például 1985-ben írtam a Bikininek, mindenki D. Nagy Lajossal ismeri, de az új albumunkra megcsináltuk a mi verziónkat az én énekemmel. Mit mondjak, alaposan átdolgoztuk, akárcsak a Katicabogárkát, amelyet már több mint három évtizede játszunk“ - fejtette ki az MTI-nek Feró.

TRACKLIST:

01, 80-as évek dagonyája
02, Kisszeplős
03, Jól érzem magam
04, A szépség agressziója
05, Balfék fiú balladája (tábortűzi verzió)
06, Csodálkozol, hogy iszom?
07, Kollektív elhülyülés (hip – hop verzió)
08, Vidámság és Rock n Roll
09, Őrületes Rock n Roll
10, Lehetsz még (Kifakult sztár)
11, Mielőtt elmegyek
12, Katicabogárka
13, Kollektív Elhülyülés (Fábry edit)
14, Balfék fiú balladája (Rock verzió)
15, Katicabogárka (Rádió edit)
16, Nagy árat fizettünk

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=800

Beküldte: - máj 28 2011. Kategória CD/DVD, Rockzene, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin