Újra kiadják a PIL régi lemezeit és új album is jön 2012-ben
Újra kiadják Nagy-Britanniában John Lydon Sex Pistols utáni zenekara, a Public Image Limited (PIL) lemezeit, és a csapat 2012-ben új stúdióalbumot is készít – írta a Slicing Up Eyeballs zenei blog.

A punk egykori fenegyereke, Johnny Rotten a rövid életű, ám a világ könnyűzenéjére annál nagyobb hatást gyakorolt Sex Pistols feloszlása után 1978-ban már egy másik csapat, a PIL élén énekelt: a post-punk együttes 1992-ig tizenkét lemezt készített, majd 17 év csend után 2009-ben alakult újjá.

A PIL-katalógus újramaszterelt darabjai idén nyáron Japánban már megjelentek az ott divatos magas minőségű SHM-CD formátumban, jövőre ezeket a változatokat dobják a brit piacra is. Tíz album – az 1978-as Public Image-től az 1992-es That What Is Not-ig – január 16-án jön ki a Virgin/EMI kiadásában, emellett újra kapható lesz John Lydon (Rotten) egyetlen szólólemeze, az 1997-ben megjelent Psycho’s Path is. A két további PIL-korong, a Metal Box (1979) és a Second Edition (1980) újrakiadása már korábban elérhető volt Nagy-Britanniában.
A 2009-ben újjáalakult Public Image Limited közben új stúdióanyagon dolgozik, amely szintén jövőre jelenik meg. A PIL tavaly a Sziget fesztiválon is sikeres koncertet adott. A John Lydon által vezetett zenekarban – amelyben története során a legendás basszusgitáros, Jah Wobble is megfordult – jelenleg Lu Edmonds (korábban: Damned, Mekons, Billy Bragg & the Blokes) gitározik, Bruce Smith (ex-Pop Group) dobol, Scott Firth (régebben a Morcheebával zenélt) pedig basszusgitározik.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=2822

Beküldte: - dec 17 2011. Kategória CD/DVD, Előadók, együttesek, Rockzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin