Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
40 éve jelent meg a Ramones bemutatkozó albuma | Zene magazin

40 éve jelent meg a Ramones bemutatkozó albuma
ramonesA legendás amerikai punk-rock zenekar előtt tiszteleg a New York-i Queens Múzeum Hey! Ho! Let’s Go: Ramones and the Birth of Punk, (Hahó! Gyerünk! A Ramones és a punk születése) című kiállítása.

Eredeti pólókat, posztereket, fotókat, régi gitárokat, több mint 400 tárgyat sikerült összeszedni. A kurátor, Marc H. Miller a Grammy Múzeummal közösen hozta tető alá a tárlatot.

– Szerencsénk volt, mert szinte mindenkitől kaptunk valamit, aki szoros kapcsolatban állt velük. Linda, Johnny özvegye, Mickey Leigh, Joey bátyja, Vera, Dee Dee első felesége és Claudia Tienan, Tommy élettársa vagy, nem is tudom, talán felesége, szóval mindenki értékes tárgyakkal, igazi archív anyagokkal gazdagította ezt a kiállítást – mondta a kurátor.

“Rengeteg banda támadt a nyomukban, mindnek a Remones volt az istene. Eddie Vedder, a Pearl Jam, vagy Bono, a U2 frontembere is felnézett rájuk.”

Összesen 2 263 koncertjük volt, tulajdonképpen 22 éven át megállás nélkül turnéztak. A koncertkörutakat Monte A. Melnick szervezte.

– Bejártak az országot, az egész világot, és ahol felléptek, mindenütt azt mondták a srácok, hé, nézd már, egyszerű, mégis milyen jó kis zene! Nem kell hozzá gitárvirtuóznak vagy basszusgitár-fenoménnak lenni. Rengeteg banda támadt a nyomukban, mindnek a Remones volt az istene. Eddie Vedder, a Pearl Jam, vagy Bono, a U2 frontembere is felnézett rájuk – mesélte Monte A. Melnick.

A kiállítás július 31-ig a New York-i Queens Múzeumban, utána pedig a Los Angeles-i Grammy Múzeumban várja a Ramones rajongóit.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=6344

Beküldte: - ápr 12 2016. Kategória Előadók, együttesek, Rockzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin