Nemzeti Hang Tehetség Mutató verseny
A verseny célja a tehetségükkel nemzetüket szolgáló „amatőr” zenekarok minél szélesebb körben történő bemutatása-támogatása stílus függetlenül.

Verseny ideje: 2012. 01. 14. 11:00 – 22:00
Az első zenekar 11:30 kor kezd

Helye: Kosd, Művelődési ház

Nevezés: Nevezhet minden olyan már működő Magyar zenekar, aki jelenleg még hivatalosan kiadott hanganyaggal nem rendelkezik (nem hivatalosnak számít: „garázsfelvétel”, demo, válogatáslemez 1-1 számmal) Csak a tehetség mutató kedvéért ne alakítsatok zenekart, ellenőrizzük és csak a már 2011 októberben működött zenekarok nevezését fogadjuk el.
A nevezéseket a nevezési lap kitöltése után nfpszervezes@gmail.com e-mail címre kell elküldeni 2011. december 31-ig, vagy a nevezési létszám beteltéig. A versenyen 13 zenekar indulására van lehetőség. Az indulók meghatározása nevezési sorrendben történik.
A nevezés a nevezési lap kitöltésével, megküldésével és a nevezési letét beérkezésekor visszaküldött igazoló e-mail megérkezésekor válik hivatalossá.
A nevezési lap a nfpszervezes@gmail.com email címen igényelhető.
Kérdéseiteket is ide várjuk!

Nevezési díj: nincs

Nevezési letét: zenekaronként 20 000 Ft.
A letét célja, hogy meggondolatlanul senki ne nevezzen, ne vegye el a helyet mások elől.
A letétet a verseny napján a helyszínre érkezéskor a zenekar visszakapja.
A letétet a Nemzeti Forradalmi Párt Budapest banknál vezetett 10101535-01215200-01003003 számlaszámára kérjük elutalni, vagy a Budapest bank fiókjaiban befizetéssel. Ez utóbbi módszer a leggyorsabb, és ingyenes. A közlemény rovatba minden esetben írjátok bele: NHTM

A verseny:

A versenyen minden zenekarnak 2 zeneszám előadására van lehetőség, egy sajáttal és egy feldolgozással kell készülnie a zenekaroknak.
A zeneszámoknak a hazaszeretet és a hazafiasság témakörét kell körülölelnie.
A zeneszámok előadására a felszerelésre, hangolásra zenekaronként 30 perc áll rendelkezésre.
Azt a zenekart amelynek „felcuccolásra”- beállásra- előadásra nem elég a 30 perc, a szervezők kizárják a versenyből.
Az elhangzó szöveg, kizárólag Magyar nyelvű lehet, betartva a jelenleg érvényes törvényi kereteket. A szervezők a szövegeket 2012. Január. 1 – ig kérik megküldeni az nfpszervezes@gmail.com e-mail címre. A hatályos törvényeket megsértő produkciók előadására nem tudunk helyet biztosítani.
Aki a leadottal eltérő zeneszámot mutat be előzetes egyeztetés nélkül, azt a szervezők azonnal kizárják.
A láthatóan ittasan fellépni készülő zenekart a szervezők kizárják.

Felszerelés: A hangosítást és a fénytechnikát és az alap dobfelszerelést a szervezők biztosítják.
A zenekarnak gitárokat, dobverőket, pergőt, igény szerint állványokat, pedálokat, esetlegesen szintetizátort kell hoznia. Gitár alapokat tudunk biztosítani, de amennyiben a sajátot részesítitek előnyben, arra is van lehetőség.
Érdemes a húrkészleteket, a pergőn a bőrt, a pedálokban az elemeket a verseny kezdete előtt kicserélni, hogy nehogy egy technikai malőr miatt hiúsuljon meg a fellépés.

Pontozás: A két zeneszám elhangzása után a 3 tagú zsűri értékel, 1 – 10 ig. pontoz, ehhez jönnek még a közönség szavazatok. A kettő összessége teszi ki a zenekar kapott pontjait.
A legmagasabb pontszámot elért zenekar nyeri a versenyt. Díjazott még a zsűrinél legmagasabb pontszámot elérő zenekar, valamint a közönség szavazataiból a legtöbbet összegyűjtő zenekar.
Egy zenekar két díjat nem kaphat, azonosság esetén a sorban utána következő zenekar kapja a díjat.

A zsűri: 3 hazafias körökben elismert zenész, különböző stílusban és hangszereken mutatták már meg évek óta a nemzeti közönségnek zenei kvalitásukat.
Jabba (Archívum), Kima Norbi (Titkolt ellenállás, Palmetta), Zalavári László (OI-kor).

Közönségszavazatok: A közönségszavazatokat a helyszínen felállított a zenekarok képviselői előtt lezárt urnában lehet elhelyezni.
A szavazatokhoz szükséges lapokat 100 Ft ellenében lehet igényelni a helyszínen.
Minden helyszínen belépőt váltó szavazhat. ( a zenekartagoknak valamint a képviselőnek a belépés ingyenes, a szavazás nem megengedett)
A belépéskor számozott karszalagot kap minden résztvevő, egy sorszámmal kizárólag egyszer lehet szavazni.
A többször szavazókat a szervezők és a képviselők ellenőrzik, és minden többszöri szavazat semmisnek minősül. Aki így próbálja versenyt befolyásolni, annak az összes szavazatát töröljük.

A zenekarok képviselője : Zenekaronként egy embert kérünk képviselőnek kijelölni, lehet zenekaron kívüli is. A szervezők rajta keresztül tartják a zenekarral a kapcsolatot, valamint felügyeli a versenytisztaságát.

A szavazati lapok hitelesítése: Minden zenekartól kérünk egy általuk kitalált, a verseny napjáig nem publikált bélyegzőt, ezekkel minden zenekari képviselő lebélyegzi a nyers szavazati lapokat.
A szavazatok összegzésénél a képviselők ellenőrzik, hogy a leadott lapok hitelesek e.

Sorrend: Január 1-8 ig lehet majd szavazni a zenekarok sorrendjére az NFP honlapján, egy IP címről egy szavazatot fogad el a rendszer.

Szavazatszámlálás: A szervezők által kijelölt számlálóbiztosok valamint a zenekarok képviselői együtt nyitják fel az urnát, és közösen ellenőrzik – összesítik a közönség szavazatokat.

Eredményhirdetés:
A verseny vége után kb. egy órával 20 : 30 kor várható, az eredményhirdetés után a győztesnek újból lehetősége van a színpadra lépni. Itt a már előadottakon kívül saját vagy feldolgozás zeneszámok előadására van lehetősége záróráig.

Díjazás:
Az első helyezett: 80 000 Ft (automatikusan lehetőséget kap a Becsület napi emlékkoncerten fellépésre)
A zsűri kedvence: 50 000 Ft
Közönség kedvence: meglepetés

Amennyiben érkeznek felajánlások, a szervezők a díjazottak körét bővíthetik, valamint a díjakat növelhetik.
A felajánlásokat a nfpszervezes@gmail.com email címre kérjük jelezni.
A felajánló nevét – logóját előzetes egyeztetés után a flyeren valamint a rendezvényhez tartozó propagandaanyagokon megjelenítjük.

Egy zenekar nem nyerhet két díjat, szavazatazonosság esetén a zsűri dönt.

Jó versenyzést kíván a

Nemzeti forradalmi Párt
http://nfp.hu

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=2900

Beküldte: - dec 30 2011. Kategória Koncertek, előadások, Rockzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin