Megadeth új lemez készül
Új albumon dolgozik San Diegó-i stúdiójában a metál zene történetének egyik legfontosabb szereplője, a kaliforniai Megadeth. Az együttes új, sorrendben 14. anyagának címe Super Collider.

A Metallica egykori tagja, Dave Mustaine gitáros-énekes által 1983-ban alakított Megadeth eddig több mint 38 millió lemezt adott el világszerte, és 11 Grammy-jelölést kapott. Az új lemez júniusban jelenik meg – közölte a kiadó Universal Music szerdán az MTI-vel. A Megadeth legutóbbi stúdióalbuma, a Thirteen 2011-ben jelent meg.
“Shawn, Chris és David is lázasan dolgozik azon, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és most úgy érzem, ez sikerül is. Nagyon várjuk már, mit tartogat számunkra a jövő” – fogalmazott Dave Mustaine, aki mellett Dave Ellefson (basszusgitár, vokál), Shawn Drover (dob, ütőhangszerek) és Chris Broderick (gitár, vokál) szerepel a jelenlegi felállásban.

Az együttes már szervezi új turnéját, amelyen a tervek szerint a legnagyobb példányszámban elkelt Megadeth-korong, az 1992-ben megjelent Countdown to Extinction című lemez 20. évfordulóját ünnepelnék meg.
A Megadeth egymást követő öt albuma lett platina- illetve többszörös platina-lemez, ezzel a teljesítménnyel a nyolcvanas és a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb együttesének számított. Olyan hatalmas sikerek fűződnek a zenekarhoz, mint a Symphony of Destruction, a Holy Wars… The Punishment Due, a Trust, az Almost Honest, a Crush ‘Em, a Breadline vagy a Peace Sells.
A zenekar 2010-ben koncertet adott a Petőfi Csarnokban, 2011-ben pedig a Slayer társaságában a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4596

Beküldte: - feb 14 2013. Kategória CD/DVD, Előadók, együttesek, Rockzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin