Kormorán koncerfilm
Két részben vetíti le az m1 a Kormorán együttes nyári budapesti lemezbemutató koncertjéről készült filmet, emellett látható lesz a fellépéssel kapcsolatos werkfilm is. A Koltay Gergely vezette Magyar Örökség-díjas zenekar koncertjéről készült felvételek hétfőn és kedden láthatók, míg a werkfilm vasárnap kerül adásba.

A zenekar az MTI-hez eljuttatott összegzésében felidézi, hogy több tízezer ember előtt muzsikált élőben a Kormorán idén tavasszal és nyáron Erdélytől a Felvidékig, a paksi Gastroblues Fesztiváltól a Sitkei Rockfesztiválig. A koncertsorozat egyik legrangosabb állomásaként a Kormorán július 15-én Budapesten lépett fel a New Orleans Music Clubban, ahol a Magyar Televízió rögzítette a koncertet. Mint írják, a koncertet a székelyföldi TransylMania zenekar három tagja unplugged “betéttel” színesítette.

A Kormorán 2011-es koncertsorozatát egyébként márciusban azokkal a határon túli magyar előadókkal, köztük (a Társulatból is ismert) Vadkerti Imrével, valamint Fehér Nórával kezdte meg, akik a télen megjelent Magyar Kettős című zenealbum szólóénekesei.
“Ez a Kormorán egyik legkülönlegesebb albuma. Ugyanis a felvételen nemcsak az együttes muzsikusai zenélnek, soraikban a székely Gáspár Álmossal, hanem van valamilyen sajátos szimbolikus jelentése annak, hogy meghívást kaptak énekesek a Felvidékről, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és Erdélyből. Mégpedig az együttes új énekesei, Vadkerti Imre és Fehér Nóra mellett Pál Eszter, Ferencz József és Simon Adorján” – idézi a közlemény Koltay Gergely zenekarvezetőt.
A turnén az albumot is jegyző új dobossal játszott az etno rock együttes: a V’Moto-Rock zenészével, Herpai Sándorral. Érdekesség, hogy a legendás dobos a Barbaro zenekarban már hosszú évekig együtt muzsikált a Kormorán basszusgitárosával, Zsoldos Tamással. Az összeszokott ritmusszekció mellett a gitárt a szintén új Kormorán-tag Antoni ArnoldRúzsa Magdi korábbi zenésztársa – szólaltatta meg a koncerteken.
Mindemellett augusztus 19-én, 20-án és 21-én a Kormorán-műhely színpadra vitte Koltay Gergely és Szűts István művét, a Honfoglalás című rockoperát, a produkciót a Magyar Televízió ugyancsak rögzítette és hamarosan bemutatja.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=2523

Beküldte: - okt 30 2011. Kategória CD/DVD, Előadók, együttesek, Rockzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin