Kalapács József életműkoncert: 50 év totál, 30 év metál
Eddigi három évtizedes karrierje legjobb dalait adja elő pénteken a PeCsa Music Gardenben az 50 éves Kalapács József, a hazai metálzene egyik emblematikus alakja.

Kalapács József olyan együttesek frontembere volt, mint a Pokolgép, a Kalapács, az Omen vagy a Hard. A pénteki koncerten az elmúlt 30 év legjobb dalai hangzanak el egykori és jelenlegi zenésztársak közreműködésével a Petőfi Csarnokban – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az énekes 1982-től nyolc éven át szerepelt a Pokolgépben; ez a zenekar készítette Totális metál címen az első heavy metál albumot Magyarországon. Az együttes olyan népszerű dalokat írt, mint A jel, a Mindhalálig rock and roll, az Ítélet helyett vagy A háború gyermeke.
1990-től 2000-ig a régi zenésztárssal, Nagyfi Lászlóval közösen alakította meg Kalapács az Omen zenekart, majd saját neve alatt, a Kalapács nevű együttesben énekelt. 2005-ben korábbi Edda-tagokkal hozta létre a Hard zenekart, amelyben a korábbiaktól eltérően hard rockot énekelt. 2009 óta létezik egy akusztikus felállású zenekara is: a Kalapács és az Akusztika részben korábbi együtteseinek dalait játssza akusztikus hangszereléssel, részben megzenésített verseket és Kormorán-dalokat ad elő.
Kalapács József a kilencvenes évek elejétől több rockoperában és musicalben is szerepelt, többek között Csaba királyfi, Koppány, Hegedűs István, Janus vezér, Fanatikus Simon vagy Mr. Mefisztulész szerepében, és immár 18 éve tagja a Madách Színház társulatának.
A szeptember 14-i koncerten az énekes hat korszaka – ős-Pokolgép, Pokolgép, Omen, Kalapács, Hard, Akusztika – legjobb dalai csendülnek fel. Az est fellépői között lesz mások mellett Paksi Endre, Rudán Joe, Nagyfi László, Tarca László és Pazdera György.
A kerek évfordulókra Kalapács József kiadója, a Hammer Records újra kiadja CD-n és DVD-n az énekes jelenlegi és korábbi zenekarával készült albumát, először a jubileumi koncerten. A digitálisan korszerűsített felvételeket tartalmazó korongokra dalszövegek, archív fotók, bónusz dalok, klipek is kerültek. A széria része az említett 1986-os Pokolgép-album, a Totális metál, valamint a zenekartól az 1987-es Pokoli színjáték, az 1988-as Éjszakai bevetés, az 1990-es Metál az ész, valamint a régi koncertfelvételekkel eredetileg 1995-ben kiadott Az utolsó merénylet.
Az Omen három korai albuma – a Feketében (1991), a Brutális tangó (1992) és az Anarchia (1993) -, valamint a Müller Péter Sziámi szövegeivel készült, kísérletező hangvételű Idegen anyag (1997) is elérhető lesz CD-n, akárcsak a későbbi Hard zenekar előfutárának tekinthető szólólemez, a Kalapács (1996).

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4033

Beküldte: - szept 12 2012. Kategória Koncertek, előadások, Rockzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin