Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Feltámad a Drugzone! Halálnapi Party július 28.-án a Club 202-ben! | Zene magazin

Feltámad a Drugzone! Halálnapi Party július 28.-án a Club 202-ben!
 A 2004 óta működő, neo-rock stílust képviselő DRUGZONE 2012-ben új dupla anyaggal jelentkezik, melynek első fele (Plastic Kids CD1) már ingyenesen letölthető. A lemez második felét 2012 végére ígérik. Ez a csapat második nagylemeze, amely elmondásuk szerint letisztultabb, gitár-centrikusabb és dinamikusabb, mint az előző.

3 évnyi stúdiózás, és koncert kihagyás után, most egy nagyszabású előadásra készülnek, ami július 28.-án lesz a Club 202-ben. Az eddig is látványos, sokk-rock show ez esetben kiegészül a budapesti House Of Horror interaktív horror színház négy statisztájával, akik folyamatos szereplői lesznek a műsornak. A Drugzone ReBorn Show egyben a kanadai énekesnő 35. születésnapi bulija is, amit ők sajátosan Halálnapi Partynak neveztek el.
Az eredetileg hat főből álló csapat négyre csökkent, és tagcsere is történt, de továbbra is igyekeznek az underground szcénát és a különböző szubkultúrákat maguk köré gyűjteni.  Linda Daemon válaszolt kérdéseinkre.

 Drugzone:

 Linda Daemon – ének
Tommy – gitár, elektronika
Attila – gitár, elektronika
Unkas – dob, elektronika

 1.      Miért döntöttetek úgy, hogy néhány évig kicsit visszavesztek a tempóból?

 Mivel Digital Screams című első nagylemezünk már legalább 4-5 éve jelent meg, úgy gondoltuk, hogy éppen ideje egy új lemezzel előrukkolni. Az évek során körülbelül 20-25 dal született, úgyhogy volt miből csemegézni, és rögvest dupla anyagon gondolkodtunk. Összesen 18 dal lesz, de még csak a komplett album, első fele van meg. Már rengetegen letöltötték, és remek kritikákat kapunk a rajongóinktól és zenészektől egyaránt. Úgy döntöttünk, hogy a stúdiómunkálatok ideje alatt nem koncertezünk, így csakis a lemezzel tudunk foglalkozni. Ez teljesen tudatos dolog volt, de nem is jött rosszkor a lazítás, mivel az elmúlt években voltak a zenekaron belül komoly, egészségügyi problémák meg egy tagcsere is. Új dobosunk van: Unkas, de szerencsére hamar ráérzett a zenénkre, nem kellett túl sok idő, hogy megtanulja a dalainkat.

2.      Mit szóltak a rajongók ahhoz, hogy nincsenek koncertek?

 Mi igyekszünk állandóan mindenről tájékoztatni azokat, akik szeretik a zenénket. A kapcsolattartás nagyon fontos, és mi nagyra értékeljük, hogy így kiálltak mellettünk az emberek az évek alatt. Tudják, hogy miben mesterkedtünk. Nem vonultunk el nagy titokban. Mindennap foglalkozom a zenekar levelezésével, és sokaknak hiányoztak a koncertjeink, de nekünk is hiányzik az a hangulat, ami a koncerteken körülvesz. És tudják jól, hogy amikor visszatérünk az nagy durranás lesz, ha már ennyi időt kihagytunk. Új dalok, új műsor, új kellékek, stb.

3.      Milyen újdongásokkal készültök a július 28-i koncertre?

Talán inkább „előadásnak” hívnám, mint koncertnek. Egy igazán különleges ötletem támadt, és ezt igyekezzük majd megfelelően kivitelezni. Ez most egy nagy összefogás a Drugzone, a Club 202 és a House Of Horror budapesti interaktív horror színház között. Szeretnénk valami különlegeset, valami újat véghezvinni. Olyat, amire majd azt mondja a közönség, hogy: Na, erre érdemes volt várni. Legalábbis remélem. Nem vagyok egy izgulós típus, de már hónapok óta csak ez a fellépés foglalkoztat. Van egy több oldalas forgatókönyv, és négy statisztával dolgozunk. Szerintem állati lesz.

Hogy teljesen őszinte legyek, évek óta keresek olyan szereplőket az amúgy is színházszerű műsorunkba, akik jól tudnak szerepelni meg improvizálni. Annyira örültem, amikor megismerkedtem ezzel a fantasztikus, új, horror színházzal itt Budapesten. A színészeik ugyanolyan „őrültek”, mint amilyenek mi vagyunk. Meglátjuk milyen lesz a végeredmény. Ilyet még nem csináltunk, de szerintem ilyen formában más sem eddig.

Amúgy az esemény több kamerával fel lesz véve, hátha lesznek jó vágóképek az új kliphez.

4.      Mivel a 35. születésnapodat is a helyszínen ünnepeled, készültök valami nagy bulira a műsor után?

Nem is gondolkodtam még ezen. Csupán annyi járt az eszemben, hogy utoljára a 21. születésnapomon volt igazán nagy bulim sok-sok vendéggel, és aztán később egy szintén nagyon állat, meglepetés buli a Darkness Étteremben, amikor még limuzint is küldtek értem. Most nem én szeretnék ajándékot kapni, hanem én szeretnék adni valamit a közönségnek ezzel az „előadással”. Bárcsak ingyenes lehetne a buli, de már az is nagy segítéség, hogy aznap este 18:00 és 20:00 között csupán 500 Ft a belépő, úgyhogy érdemes időben érkezni. A kapunyitás más napokkal ellentétben, 18:00-kor lesz. A konkrét műsor pedig pontban 20:00-kor kezdődik! Nem fogjuk húzni az időt, ahogy általában más bandák szokták a Club 202-ben. Időben kezdünk. Aztán 22:00-től kedves barátunk DJ Kraak nyomatja majd a jobbnál jobb zenéket.

5.      Lesznek még idén koncertek?

 Jó kérdés… Nem tudom. Még nem gondolkodunk a július 28.-i bulin túl.

Jelenleg rengeteg promóciót intézek, interjúkat, cikkeket, stb. A koncert után, szeretnénk egy új Drugzone fotósorozatot. Nincsenek még képek a jelenlegi felállásról. Van egy kiváló ötletem hozzá.

Folytatjuk a munkát a Plastic Kids duplaalbum 2-es CD-jén. Azt mondanám, hogy 60 százaléka már megvan. Aztán szeretnénk egy új video klipet is forgatni. Mint már említettem, a júliusi bulin már veszünk fel vágóképeket.

A fő célunk pedig továbbra is az, hogy a Drugzone zenéjét, és műsorát eljuttassuk Magyarországon kívülre, és inkább a nyugati irányba. Kellene egy jó booking iroda, de valahogy mindenki csak pénzt akar kicsalni a zsebünkből, ahelyett, hogy együttműködve valami nagy dolgot alkotnánk. Ez gáz!

6.      Még 2004-ben kezdtetek a rajongóitok számára nyilvános próbákat tartani. Ezt továbbra is folytatjátok?

 Természetesen. Nem is szeretnénk abbahagyni. Sokan látogatnak el a próbáinkra, és így lehetőségünk van közelebb kerülni azokhoz az emberekhez, akik szeretik azt, amit csinálunk.

Pont ez év júniusában kezdtük újra ezeknek a próbáknak a szervezését és kivitelezését.

7.      Hol lehet informálódni a zenekarról?

 Sok közösségi oldalon van Drugzone profil, és a hírlevelünkre is fel lehet iratkozni. Ritkán küldünk hírlevelet, úgyhogy nem kell attól tartani, hogy minden egyes nap zaklatunk mindenkit uncsi hírekkel. A Drugzone infóvonal él és virul, ha bárkinek óhaja-sóhaja, kérdése vagy kérése van. 06-30-364-5600

Hivatalos Drugzone honlap továbbra sincs, de most is létezik a Nóri által kezelt, és általunk is felügyelt rajongói oldal, ahol a zenekarunk tagjai is jelen vannak, akár a vendégkönyvben, és néha a fórumokban is.

8.      Hogyhogy nincsen hivatalos honlapotok?

 

Nem éreztük szükségesnek. Gyakran nézegetem a nagy, külföldi zenekarok honlapjait, és összehasonlítva sok magyar banda honlapjával, sírhatnékom támad. Majd, ha egyszer nagysikerű csapat leszünk, és lesz nekünk is arra lehetőségünk, hogy 3D-és animáció meg ilyesmi legyen a honlapunkon, akkor majd lesz. Nem tetszenek az ilyen egy-oldalas, egyszerű honlapok, ahol maximum a koncert időpontok meg néhány kép meg ilyesmi van. Nekünk ennél sokkal nagyobb (és sokkal drágább) ötleteink vannak. Ha-ha!

9.      Hogyan látjátok a Drugzone jövőjét?

 Rengeteg munka áll előttünk. Főleg a külföldi kapcsolatépítésben. Mi sem leszünk fiatalabbak, vagy sikerül néhány éven belül valami nagyot alkotni, vagy nem. Rengeteg időt és energiát fektetünk ebbe az egészbe. Az a baj, hogy az egész zeneipar annyira átment csupán egy őrült pénzhajhászásba, hogy komolyan undorodom tőle. Mi nem egy pénzéhes csapat vagyunk, a siker jobban érdekel minket. Azzal is bizonyítottuk szerintem ezt, hogy dobtuk a kiadónkat, és inkább úgy döntöttünk, hogy ingyen adjuk az új dupla nagylemezt, csak jusson el minél több emberhez a nagyvilágban. Szerintem lesznek majd néhány éven belül nagy változások a zeneiparban, mert egyszerűen már túl sok a tehetségkutatós „celeb”, és túl kevés az igazán tehetséges zenész. Ennek változnia kell. Van egy érzésem, hogy a zenehallgatók többsége is kezd rájönni arra, hogy ez így elég tré.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3829

Beküldte: - Júl 17 2012. Kategória Koncertek, előadások, Rockzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin