37 éve jelent meg a legendás első lemez a Ramonestől
37 évvel ezelőtt ,  április 23,-án, 1976-ban, jelent meg a Ramones  debütáló nagylemeze.

A négyes a Jeffry Hyman (Joey Ramone), John Cummings (Johnny Ramone), Douglas Colvin (Dee Dee Ramone) és az Erdélyi Tamás (Tommy Ramone) a Plaza Sound stúdióba vonult , a Radio City Music Hallban, New York City-ben,  és február hónapban  hét nap állt rendelkezésükre, hogy rögzítsék a világ leghírhedtebb punk rock albumát.

Az albumot jegyezte Craig Leon, aki  Blondie debütáló albumát és menedzselte még ebben az évben,  Tommy Ramone segítségével. A lemezen  debütáltak olyan klasszikus  punk dalok mint a “Blitzkrieg Bop”, a Judy is a punk” és a “Beat on the Brat”. A  költségek  a becslések szerint nem haladták meg a  6400 $-t. Jellemző az ikonikus borító is, amelyen a zenekar  négy tagja áll szemben egy  téglafal előtt,  fekete-fehérben . A kép eredetileg szerepelt “Punk Magazine-ban” ezután a  Sire Records megvette a jogokat.

ramones-1976

RAMONES


A  Rolling Stone magazin minden idők 500 legjobb album listáján a 33.-ik a lemez a  2003-as adatok szerint.

“Ramones” nem volt hatalmas kereskedelmi siker, de  kétségtelenül az egyik legbefolyásosabb punk rock befolyást mindenkorra, rengeteg együttesnek, és zenei stílusra..

A Ramones  játszott 2263 koncertet összesen,  és az  utolsó koncert augusztus 6-án, 1996-ban, a Palace in Hollywood-ban volt , Los Angelesben , California államban , amin megjelent a  Dee Dee is, aki kilépett a zenekaból 1989-ben, és őt  váltotta CJ Ramone.

első Ramones  album, 37 éve jelent meg

első Ramones album, 37 éve jelent meg

New York legjobb punk rock zenekara bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-ben 2002-ben, de Joey sajnos már nem lehetett  ott,  miután meghalt lymphoma-ban 2001-ben.  Két hónappal  később iós, Dee Dee halt meg heroin túladagolásban, majd őt  Johnny követte, akit a  prosztatarák vitt el 2004-ben. A zenekar megkapta a Grammy Lifetime Achievement Award  díjat 2011-ben.
Magyarországon sajnos soha nem volt Ramones koncert, és a tagok korai halála miatt már nem s lehet soha. E sorok írója még látta őket Németországban élőben a Loco Live turné alkalmával.
Marky Ramone és bandája az erdélyi Félsziget rendezvényen lép fel az idén.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4805

Beküldte: - ápr 24 2013. Kategória Előadók, együttesek, Rockzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin