A Kéknyúl új lemezét mutatja be az Akváriumban
Elkészítette új, immár harmadik albumát a Kéknyúl. A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó csapat december 4-én pénteken a fővárosi Akvárium Klubban mutatja be Crowded Universe című új anyagát.

A Kéknyúl korábbi hangzása a Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs védjegyének számító Hammond-orgona köré épült. A friss lemez anyaga új koncepción alapul: nyolc egyenrangú muzsikus sző izgalmas zeneszövetet fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres énekével – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
Premecz Mátyás elmondta, hogy sokkal tudatosabb zeneszerzéssel, rengeteg kollektív munkával készültek az új dalok, ezáltal színesebb, érzelmesebb lett az anyag, amely sok, általuk szeretett stílust ölel fel. A megszokott funkos alapok új dimenziót kaptak azzal, hogy immár egy “teljes jogú” basszusgitáros, a korábban több más formációból is ismert Bata István játszik, a soulos dalok izgalmas irányba indultak el, a dzsessz helyett ezúttal inkább a rock, sőt a pszichedélia világába.
A Crowded Universe-ön a korábbinál nagyobb szerepet kap Csókás Zsolt gitárja, és üde színfolt, hogy az egész csapat vokálozik. A végeredmény egységes, ami a zenekar érett, letisztult hozzáállása mellett Ligeti György (Zagar, We Are Rockstars) producer jelenlétét dicséri. A csapat új klipje, a Crime Scene a napokban debütált a neten.

2015-12-03_5-46-28
A Kéknyúl “extráját” ezúttal is a nagyszerű énekes Andy Hefler jelenti: a frontember lubickol az új dalokban, az érzelmek széles skáláját bejárva, egyes dalokon belül is. A 44 éves amerikai Hefler 1993-ban érkezett Magyarországra és 2013-ban csatlakozott a Kéknyúlhoz. Korábban elsősorban színészként volt ismert, de különböző formációkban hosszú évek óta szereplője a hazai zenei életnek. A nevéhez fűződik az improvizációs színházi műfaj hazai meghonosítása, számos filmben szerepelt, például Antal Nimród Kontrolljában vagy Vranik Roland Fekete keféjében.
A Kéknyúlban Premecz Mátyás, Andy Hefler, Bata István és Csókás Zsolt mellett Badics Márk dobol, a fúvósszekcióban Bognár Attila (pozan), Jász András (alt szaxofon) és Puskás Csaba (trombita) szerepel. A zenekar eddigi lemezei: Nahát babám (2011), The Wind Plays Me (2013).

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=6270

Beküldte: - dec 3 2015. Kategória CD/DVD, Koncertek, előadások, Popzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin