Különleges film készült a 30Y lemezéhez
Hamarosan bemutatják a Szentimentálom című filmet, amely minden tekintetben formabontó. A 30Y zenekar Szentimentálé című lemezén szereplő dalok közül 12-höz filmetűdök is készültek. Ezekből állt össze az alkotás, amelyet Lévai Balázs rendezett. A rajongókat november 29-én 19 órától várják a fővárosi Átrium Film-Színházba, ahol nem csak a filmet tekinthetik meg, hanem éjfélig bulizhatnak is az együttessel.

Igazán különleges estét ígér a rajongóknak a 30Y zenekar. November 29-én 19 órától az Átrium Film-Színházban vetítik azt a filmet, amely a most megjelenő, Szentimentálé lemez dalaihoz készült filmetűdökből állt össze.

- Augusztus végén négy napra leköltöztünk Orfűre, ott vettük fel az etűdöket. Szabad kezet kaptam a zenekartól, én választottam ki a Szentimentálé anyagból azt a 12 dalt, amelyekhez forgattunk – árulta el Lévai Balázs rendező. – A filmetűdöket egy laza történeti szál köti össze, így készült ez a kísérleti mű, amit nehéz lenne bármilyen klasszikus műfajba besorolni. Zenés hangulatfilm, amelyben a dalok a főszereplők. Sokat forgattunk éjszaka, mert a vetített képeknek fontos szerepük van a hangulatteremtésben, ettől is válik álomszerűvé az összhatás. Előfordult, hogy egyáltalán nem aludtunk éjjel. Tulajdonképpen mindenre vetítettünk, ami a kezünk ügyébe esett, sátorra, fákra, falra, turnébuszra, de a zenekar tagjaira is – tette hozzá a film alkotója, aki a Világ lepedője című dal videoklipjét is rendezte.

A díszbemutatón nem csak a filmet tekinthetik meg az érdeklődők, az előadás után a Drum and Monkey kiadó jóvoltából dedikálást tartanak az együttes tagjai, majd éjfélig kedvenc lemezeiket pörgetik a lemezjátszón. A helyszínen – némi időutazás gyanánt – plakátkiállítást is tartanak, láthatóak lesznek az együttessel kapcsolatos, korábban megjelent falragaszok. A programra a jegyek elővételben 800, a helyszínen, a bemutató napján 1000 forintba kerülnek.

A bemutatón – ami egyben a Szentimentálé lemezpremierje – az érdeklődők már kézbe vehetik az aznap megjelenő albumot. A zenekar CD-n, és egy speciális kóddal, digitálisan letölthető formátumban is kiadja a hanganyagot. Ezen kívül dupla bakeliten is megjelentetik, ám a gyártási procedúra ez esetben hosszabb, vagyis a fekete lemezek híveinek még várniuk kell kicsit, hogy hozzájussanak. Minden valószínűség szerint a fa alá már odakerülhet ez a változat is, a karácsony előtti napokban jut el az üzletekbe. Kárpótlásként azt találták ki, hogy egy héttel meghosszabbítják a „Legyél te is a producerünk!” akciót, így november 25-ig lehet előrendelni kedvezőbb áron a lemezanyagot. A 30Y ugyanis korábban azt az újítást találta ki, hogy akik elővételben rendelik meg a lemezt, azok kedvezőbb áron juthatnak hozzá, ráadásul a nevük – társproducerként – felkerül a borítóra. Azok között pedig, akik ilyen módon társproducerré válnak, 100 db tiszteletjegyet sorsolnak ki a 29-i Szentimentálé lemez- és filmpremierre.

Bővebb információ:
http://30y.hu/
http://www.facebook.com/30yzenekar

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4343

Beküldte: - nov 22 2012. Kategória Popzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin