Interjú a Stereodiva zenekarralA Stereodiva egy új színfolt a hazai pop-rock élet palettáján. Amikor a CD-jük a kezembe került már a megjelenése sugallt valamit abból az igényességből, ami a dalok meghallgatása után a zenéből kitűnik. Remek alkalom az interjú arra, hogy kicsit megismerjük a Stereodiva zenekart és beszéljünk a lemezről és más kulisszatitkokról. Ebben segítségünkre lesz Lakatos Betti a csapat énekesnője, és Maka Zsolt gitáros, a zenekar vezetője.

Először is mutassátok be egy pár mondatban a zenekart, hogy indul manapság egy popzenekar?

Betti: A banda 2008-ban alakult. Zsoltival már elég rég ismerjük egymást. Mindketten tudtuk a másikról, hogy éppen min dolgozik, de valahogy a közös munka mindig elmaradt. Majd egy énekverseny kapcsán megkerestem Zsoltit, hogy gitárkísérőre lenne szükségem. Innen felpörögtek az események. Délelőtt hívtam telefonon és még aznap délután el is mentünk a versenyre, ahol a produkciónkat maximális pontszámmal jutalmazták. Azt hiszem ez volt az a pont ,amikor úgy mond megpecsételődött a sorsunk.

Zsolti: …Eléggé meg voltam lepve, amikor Betti hívott, de mivel szeretem a kihívásokat 2,5 másodperc gondolkodási idő után igent mondtam. Aztán az énekversenyen lemezszerződést nyert Betti,  és szóltam pár régi zenész cimborának, hogy készül egy album és szükség lenne a munkájukra. Aztán már minden ment gyorsan. A lemez munkálatai után a csapat együtt maradt, mert kiderült, hogy nagyon jól tudunk együtt muzsikálni és emberileg is egy hullámhosszon vagyunk.  Kéki Gergő dobossal és Samay Balázs basszusgitárossal alkotjuk a Stereodiva zenekart.

Betti, áruld el nekem, hogyan jut eszébe egy lánynak, hogy zenekarral dolgozzon együtt? Nem egyszerűbb nőként szólóban érvényesülni?

Betti: Amikor elkezdtem énekelni, egy billentyűs kísérővel léptem fel, majd hosszú ideig csak alapokra énekeltem. De ahogy kezdtek szaporodni a fellépések, valahogy már nem éreztem magam teljesnek a színpadon. Majd egy alkalommal beugrottam egy zenekarba pár dal erejéig és akkor ott valami olyan megmagyarázhatatlan dolog történt velem, ami után már biztosan tudtam, hogy nekem társak kellenek, hús – vér zenészek, akik megsokszorozzák az energiámat és annál többet tudok adni a közönségnek. Attól az ominózus naptól kezdve már el is kezdtem keresni a megfelelő embereket. Aztán megismerkedtem Zsoltival, akivel nagyon jól kiegészítjük egymást, ő egy képzett, tapasztalt zenész, aki mindig jókedvű és lehet rá számítani.

A dalok kiknek készültek a szakmának vagy esetleg önmegvalósítás vezérelt benneteket? Szerintetek kik hallgatják vagy kik lesznek a leendő rajongóitok?

Zsolti: Egy művész jó esetben nem azért készíti a műveit, mert azzal meg akar felelni valakiknek, hanem az adott pillanat lenyomatát jeleníti meg valamilyen formában. A dalok írásakor velünk is valami ilyen dolog történt. Szerencsére elég szabadon alkothattunk, nem volt időkényszer.

 Ez remélem, hallatszik is a lemezen. Minden dalt sikerült abban a formában rögzíteni, ami tükrözi Betti lelki állapotát az adott pillanatban. Nem akartunk mélyen szántó elgondolkodtató anyagot készíteni, inkább szerettük volna, ha megismerik egy fiatal lány lelki világát. Ezt nevezhetjük önmegvalósításnak. Egyet azonban biztosan állíthatok, hogy nem a szakmának akartuk megmutatni, hogy mi milyen jó zenészek vagyunk. Persze, ha elismerően nyilatkoznak rólunk, az csak hab a tortán és nagyon örülünk neki.

A kérdés második felére válaszolva, szerintem azok az emberek fogják hallgatni a dalainkat, akik már átéltek hasonló élethelyzeteket, illetve azok, akik szeretik, ha a lemezről élő hangszerek hangját hallják.

Betti: Nekem, mint frontembernek fontos, hogy hiteles tudjak lenni a színpadon. Ezért én önmegvalósításnak nevezném a dalírást. Természetesen fontos a szakma véleménye, de a koncertjeinkre járók véleménye a legfontosabb.

Szeretném, ha minket hallgatna mindenki. De komolyra fordítva, aki igényes zenét szeret hallgatni, és nem jön be neki a hörgős metál, azoknak nyugodt szívvel ajánlom magunkat.

Meséljetek a terveitekről, lehetőségekről.

Jelenleg az a legfontosabb, hogy minél több hallgatóhoz eljusson a zenénk, és természetesen, hogy ismertté tegyük a zenekart. Ehhez minden saját erőből elérhető és mozgósítható forrást igyekszünk felkutatni. A fellépéseink, megjelenéseink zömét mi magunk szervezzük, néhány fontos társadalmi ügy mellett is állást foglalunk azzal, hogy koncertet adunk az adott rendezvényeken (drogellenes kampány, kisállat – örökbefogadó akciók). A téli időszakot Budapesten klubokban töltjük, vidékre pedig kisebb rendezvényeket tervezünk, jövő tavasszal pedig reményeink szerint gyakran leszünk megtalálhatóak szabadtéri programok keretein belül. Honlapunkon illetve a facebook-on folyamatosan olvashatóak az aktualitások, dátumok ezzel kapcsolatban.

Sok sikert kívánok a csapatnak, és találkozzunk minél több színpadon!

Köszönjük szépen, és mindenkit szeretettel várunk a koncertjeinkre!

www.stereodiva.hu

www.facebook.com/stereodivaegyüttes

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=2482

Beküldte: - okt 28 2011. Kategória Előadók, együttesek, Popzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin