Szvorák Katalin: A capella – Szentendre aug.18
A Liszt- és alternatív Kossuth-díjas Szvorák Katalinkoncertjén közreműködnek egykori növendékei: Orbán Johanna, aki énekegyüttest alapított és lemezeketjelentetett meg, Paár Júlia, aTárkány Művek fronthölgye és Tímár SáraJunior Príma – díjas énekes, akit 6 éves korától tanított Szvorák Katalin.Egyes énekek illusztrátora Méhes Csabapantomim művész. A színpadtervet Pistyúr ImreMunkácsy-díjas szobrászművész álmodta meg. AKőfaragók példázatát elmondja Kudlik Júlia.

Ez a koncert egy önfeledténeklés és testvéri látogatás különböző magyar dallamcsaládoknál, aKárpát-medence népeinél, betekintés a régi zene századaiba és egyháziénekeinkbe. Az elhangzó áthallások, variánsok vándorlása egy zenetörténetiösszefoglalás, ahol magyar népdaltípusok találkoznak egymással, de megszólalnaka mellettünk élő népek dalai is egymás után és egyszerre magyar párjukkal,vetélkednek virágénekek, valamint egyházi dallamok népiesülve hajlanak átnépdalokká.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3944

Beküldte: - aug 12 2012. Kategória Komolyzene, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin