Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Szeptember 20-án kezdődik Szegeden a Nemzetközi komolyzenei fesztivál | Zene magazin

Szeptember 20-án kezdődik Szegeden a Nemzetközi komolyzenei fesztivál
Klasszikus szerzők ismert és ritkábban hallható művei és kortárs darabok is hallhatók majd a Szent Gellért Nemzetközi Komolyzenei Fesztiválon, amely szeptember 20-án kezdődik Szegedennkf.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a rendezvény programját bemutató pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy immár hatodik éve szerveznek az egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva nemzetközi komolyzenei fesztivált.
A rendezvény nyitó koncertjén a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában az eredeti, 1887-es kotta alapján hallható Anton Bruckner VIII. szimfóniája. A koncerten ismerheti meg a közönség Robert Christian Bachmann Hommage című szerzeményét, a darab ősbemutatóján Gyüdi Sándor dirigálja a zenekart a szegedi Dómban.
A fesztivál visszatérő vendége a salzburgi Stadler kvartett. Szeptember 21-i kamarakoncertjükön Beethoven F-dúr és a-moll vonósnégyese hallható, emellett a rendezvényen mindig egyedi színfoltot jelentő együttes három fiatal zeneszerző Beethoven-interpretációit is előadja.
Másnap a fesztivál zenekara, a Szent Gellért Akadémia koncertezik a Fogadalmi templomban, műsorukon Mozart és Haydn egy-egy műve szerepel.
A fesztiválon két tudományos előadásra is várják szeptember 23-án az érdeklődőket, Párducz Árpád és Janka Zoltán professzorok komplex módon mutatják be a zene és a tudomány összefüggéseit. Az előadásokat kamarakoncert követi, amelyen Vámosi-Nagy Zsuzsanna, Madai Zsuzsanna és három fiatal dél-koreai művész lép föl.
A rendezvény záró napján is szimfonikus zenekari koncert hallható a szegedi Dómban. Robert Christian Bachmann és Yoon Kuk Lee vezényletével Beethoven-műveket játszik a Szent Gellért Akadémia. Ezen a napon a Dóm altemplomában hanginstalláció várja majd a közönséget.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=5242

Beküldte: - Sze 15 2013. Kategória Komolyzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin