Öt kontinens dirigensei a Kálmán Imre Karmesterverseny középdöntőiben
Show-műsorban lépnek fel az Aranypálca – Kálmán Imre Nemzetközi Operett-Musical Karmesterverseny középdöntősei a Budapesti Operettszínház művészeivel szeptember 21-én és 22-én. A megmérettetésre csaknem százan jelentkeztek, a középdöntőbe öt kontinens versenyzői kerültek be.

A budapesti elődöntőből négy versenyzőt juttatott tovább a zsűri, amelynek elnöke Makláry László karmester, a teátrum főzeneigazgatója, tagja Frankó Tünde operaénekes, Kocsár Balázs karmester és Lőrinczy György, a Pentaton Művész- és Koncertügynökség ügyvezetője – közölte az MTI-vel Lencsó Rita sajtófőnök.
Két magyar: Erdélyi Dániel és Balassa Krisztián, valamint két külföldi dirigens, Masajuki Carvalho japán-brazil és Tomasz Biernaczki lengyel versenyző került a középdöntőbe. A zsűri az esetleges visszalépések miatt tartalék-versenyzőket is választott.
A többi elődöntő-helyszínről nyolc dirigens került a második fordulóba, a többi között Szentpétervárról, Grazból, Moszkvából, Triesztből, Amerikából.
A karmestereket a középdöntőben négytagú, nemzetközi szakemberekből álló zsűri értékeli, amelynek tagja Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes, Lévay Szilveszter Grammy-díjas zeneszerző, Kesselyák Gergely Liszt-díjas karmester és Kerényi Miklós Gábor, a színház főigazgatója.
(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4007

Beküldte: - szept 8 2012. Kategória Komolyzene, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin