Kállai Ernő hegedűs egyedüli magyarként a Szigeti-verseny döntőjében
Egyedüli magyarként Kállai Ernő hegedűművész jutott be a Szigeti Józsefről elnevezett nemzetközi hegedű- és brácsaverseny csütörtök és péntek esti döntőjébe, ahol rajta kívül még öt fiatal művész küzd a győzelemért.

A 46. Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny – amelyet idén hegedűre és brácsára írtak ki – döntőjében összesen hatan versenyeznek. Az olasz Daniel Palmizio, az egyetlen brácsás kezdi meg a döntőbeli versenyzést, őt a hegedűsök követik. Csütörtök este az orosz Jelena Taroszjan és a kínai Hsziao Vang (Xiao Wang) lép még pódiumra – közölték a szervezők az MTI-vel.
Pénteken Kállai Ernő, majd Aleksandra Kuls lengyel, végül a japán hegedűs, Kuratomi Ryota áll a nemzetközi zsűri elé, amelyet Eduard Grach vezet.
A Szigeti Józsefről elnevezett nemzetközi hegedű- és brácsaversenyre 32 országból 150 versenyző jelentkezett. A 18 ezer euró összdíjazású verseny díjátadó gálaestjét szombat este tartják a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4041

Beküldte: - szept 13 2012. Kategória Komolyzene, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin