Fiatal magyar-japán zongoraművész díja Tokióban
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett magyar-japán zongoraművész, Kaneko Mijudzsi Attila kapta idén az Idemitsu zenei-díjak egyikét.

Szerdahelyi István, Magyarország tokiói nagykövete tájékoztatta csütörtökön az MTI-t arról, hogy a most 22. alkalommal átadott Idemitsu zenei-díj egyik nyertese a 23 éves, magyar anyától és japán apától származó művész. Két másik japán zenész, Cukagosi Noriko marimba- és Hagivara Mami zongoraművész társaságában vette át az elismerést gálakoncert keretében a Tokió Opera City koncertteremben.

Az elmúlt évad fellépései alapján azok a fiatal japán zenészek kaphatják meg ezt az elismerést, akik főleg a klasszikus zene előadásában ígéretes tehetségnek bizonyulnak.
A díjat 1990-ben az Idemitsu Kosan Co., Ltd., Japán egyik legnagyobb olajtársasága alapította.
Kaneko Mijudzsi Attila 1989-ben született Takaszakiban, 3 éves korától zongorázik, 6 éves korában került Magyarországra a váci Bartók Béla Zeneiskolába, ahol Cs. Nagy Zsuzsa volt a tanára. A zeneakadémia különleges tehetségek osztályába járt, tanárai voltak Eckhardt Gábor, Keveházi Gyöngyi és Wágner Rita.
A fiatal művész öt év alatt hét országos versenyen 16 díjat nyert. 2008-ban a Bartók Nemzetközi Zongoraverseny fődíját kapta Szegeden. Hangversenyzett az Egyesült Államokban, Kínában, Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Romániában, Görögországban és Csehországban.
Kaneko főleg Liszt-művek előadásával ért el eredményeket Japánban, a gálahangversenyen Liszt I. zongoraversenyét adta elő nagy sikerrel. A koncertről a TV Asahi a napokban tudósított – áll a magyar nagykövet tájékoztatójában.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4068

Beküldte: - szept 20 2012. Kategória Komolyzene, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin