A zene világnapjára amatőr és profi előadók,együtteseket jelentkezhetnek
Amatőr és profi előadók,együttesek jelentkezését várják a zene világnapjára, október 1-re a szervezők; a szerencsések több budapesti helyszínen mutatkozhatnak be.

A zene világnapján, október 1-jén az elmúlt évek hagyományait folytatva több budapesti közterületen, változatos stílusú élőzenével várja a járókelőket a Hungarofest Nonprofit Kft. Idén nemcsak a szervezők által választott, hanem bármilyen stílusú és formációjú amatőr vagy profi együttes is felléphet. Erre a szervezők egy castingot írtak ki, hétfő délig lehet jelentkezni a Facebookon a színpadok valamelyikére.
Aki szívesen fellépne a zene világnapján akár szólóban, akár a zenekarával, annak számára itt a lehetőség, hogy egy színpadon zenélhessen ismert művészekkel – közölte a szervezők nevében Erdődy Orsolya.
A Zeneakadémia Wesselényi utcai új épülete mellett még négy helyszínen, a Deák téren, a Liszt Ferenc téren, a Blaha Lujza téren és a Nyugati téren számtalan stílusban várja zene az embereket. Az itt felállított színpadokon 11 órától egészen este hatig szól majd a zene és az összes program ingyenesen élvezhető.
A közlés szerint a programok iránt érdeklődők nemcsak élményekkel lehetnek gazdagabbak, hanem a világnap “útlevelével” valódi kulturális nyereményekkel is gazdagabbak lehetnek. Aki legalább két pecsétet összegyűjt a zene világnapja színpadainál, majd az útlevelet bedobja az erre a célra kihelyezett gyűjtőládába, részt vesz a világnap partnerei által felajánlott nyeremények sorsolásán.

Yehudi Menuhin hegedűművész 1975-ben alapította a zene világnapját azzal a céllal, hogy a városok zenei eseményeket rendezzenek ezen a napon, a zenészek pedig a koncerttermeken kívül is spontán zenéljenek. Immár negyedik alkalommal koordinálja a Hungarofest az október 1-jei programokat a közös örömzenélés jegyében.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=2158

Beküldte: - szept 26 2011. Kategória Komolyzene, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin