Tokaji Jazz Tábor és Kulturális Fesztivál – akciós kupon!
Tokaji Jazz Tábor és kulturális fesztivál
2012.07.23 – 2012.07.29

Helyszín 
Tokaj Történelmi Borvidék és Kultúrtáj 2012-ben kereken 10 éve a világörökség része. A Tisza és Bodrog összefolyásánál található mesés vidék azonban nemcsak méltán híres természeti értékeire és híres műemléképületeire lehet büszke. A XXI. században a városvezetés és a helyi lakosság állhatatos munkájának köszönhetően nagyszabású kulturális fellendülés vette kezdetét, melynek részeként tavaly megrendezésre került az első Tokaji Jazz Tábor és Kulturális Fesztivál.

A táborról 
A színvonalat magasan képzett és a szakmában nagy elismerésnek örvendő, angolul és németül beszélő tanárok biztosítják. A diákok első nap egy gyors szintfelmérésen vesznek részt, majd egy héten keresztül egyéni órákon és zenekari próbákon tökéletesíthetik tudásukat. Az oktatásnak a Paulay Ede Színház ad helyet. Délelőttönként lesznek az egyéni, hangszeres órák, délután pedig zenekari gyakorlatok valamint különböző szakmai előadások, workshop-ok.
Néhány szót a tábor tematikájáról: A délelőtti egyéni, hangszeres órákon olyan dalokkal, jazz örökzöldekkel foglalkozunk, melyeken keresztül megismerhetjük a könnyűzene különböző korszakainak, stílusainak sajátosságát, előadásmódját, a blues-tól a swingen keresztül egészen a modern, fúziós szerzeményekig. Ezen kívül természetesen sorra kerülhetnek a pop, rock klasszikusai is. A délutáni zenekari gyakorlaton pedig ezeket a dalokat gyakoroljuk, hangszereljük meg együtt a vasárnap esti gálakoncertre.
Fontos megjegyezni, hogy nem csak haladó zenészeket, hanem kezdőket is várnak a táborba, hiszen tavaly már kiderült, ők is nagyszerűen be tudnak kapcsolódni a közös munkába, sőt, talán ők érezték magukon leginkább a fejlődést. Haladó, esetleg főiskolai felvételire készülő tanulók pedig biztosan hasznosan tölthetik a hetet, hiszen a tanárok egy része a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen oktat és valamennyien az improvizáció mesterei.

Esti programok 
Az esti programok – melyeket nem csak a diákok tekinthetnek meg ingyenesen, hanem minden idelátogató, érdeklődő – Tokaj Híres pincészeteiben, valamint a Fő téren felállított szabadtéri színpadon kerülnek megrendezésre. A koncertek alatt mindenkinek lehetősége nyílik megízlelni Tokaj borkülönlegességeit. Esténként tematikus programokat szerveznek, melyeken a pop, rock és jazz nap mellett a világzene, népzene jeles képviselői valamint Tokaj és a környékbeli települések zenekarai is fellépési lehetőséget kapnak. A vasárnapi gálaestén pedig a tábor diákjai adnak koncertet, majd a tanári zenekar zárja a műsort.    (MTI)

Akciós belépőjegy kupon

 

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3845

Beküldte: - júl 22 2012. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin