Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Tavaszi fesztivál nemzetközi sztárokkal Győrött | Zene magazin

Tavaszi fesztivál nemzetközi sztárokkal Győrött
Az ütős műfaj nemzetközi sztárjai, köztük a brit Evelyn Glennie és az izlandi Gulli Briem vendégjátékával, a Budapest Bár Hoppá! című koncertszínházi előadásával és Goya-kiállítással lepi meg Győr az idei tavaszi fesztivál közönségét.

Az ütős műfaj nagyágyúi a tavaszi fesztiválhoz kapcsolódó nemzetközi ütős találkozón adnak koncertet március 30-án és 31-én a Rába-parti városban – mondta Koczor Ágnes szervező kedden az MTI-nek.
Az ütősök seregszemléjének előestéjén nyílik kiállítás Francisco de Goya 1799-es Szeszélyek és tizenhét évvel későbbről származó, Bikaviadal című grafikai sorozatából, amely Richard H. Mayer bambergi magángyűjteményéből érkezik Győrbe. A különleges tárlat megnyitóján Gulli Briem ad koncertet – közölte Grászli Bernadett, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója az MTI-vel.

A március közepén kezdődő győri tavaszi fesztivál programjában szerepelnek gyerekeknek és felnőtteknek szóló színházi előadások és előadóestek is. A legfiatalabb színházlátogatók láthatják a Csizmás kandúrt a győri Vaskakas Bábszínház előadásában, a Hamupipőkét pedig a Duna Művészegyüttes viszi színre.
Rupnik Károly színművész március 21-i önálló estjén Tamás Zoltán írásaiból összeállított humoros-szatirikus műsort ad elő. A Budapest Bár Hoppá! című lemezének zenei anyagára épülő színházi produkciót, amelyet a Karzat Színházzal közösen készített a zenekar, március 25-én mutatják be Pál Kálmán rendezésében. A Műhely folyóirat estjén a győri Révai Gimnáziumban végzett szerzők olvasnak fel műveikből március 22-én.
A koncertek sorát Rúzsa Magdi estje nyitja meg március 17-én. A 60 éves győri Liszt Ferenc Kórus jubileumi hangversenyét március 23-án tartja, s ugyanaznap kerül sor Berecz András lemezbemutató koncertjére. A Győri Egyetemi Zenekar Liszt-művekkel lép fel március 29-i hangversenyén.(MTI)

Programok:

2012. március 15csütörtök, 17.30 óra

Ostormenet – Szkíta Sólyom Baranta Hagyományos Magyar Harcművészeti, Sport és Kulturális Egyesület bemutatója és felvonulása

A közösség az ostormenettel a régiekre való emlékezést, a hagyományok felelevenítését, a közös, egy irányba való mozdulást, egységet szeretné szimbolizálni.

Helyszín: Belvárosi utcák, Városház tér

díjtalan

 

2012. március 15. csütörtök, 18.00 óra

Páskándi Géza – Kormorán: A költő visszatér rockopera a Magyarock Dalszínház előadása

A költő visszatér című fantasztikus rockopera értékes, mégis szinte slágerszerű dalokon keresztül mutatja be az 1848-as forradalmat, melynek kapcsán az 1860-as évek végén egy magyarországi börtönben fogoly vándorszínészek eljátsszák a szabadságharc eseményeit.

Helyszín: Városház tér

díjtalan

 

2012. március 16. péntek, 18.00 óra

Legendák és valóság a Pilisben – Szörényi Levente előadása most megjelent könyvéről képvetítéssel

Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház

Belépőjegy: 1.000 Ft

 

2012. március 17. 19.00 óra

Magdaléna Rúzsa – Rúzsa Magdi estje

Egy kislány játszik a poros padláson. Nagymamája nyikorgó ládájában talál egy tükröt és egy rúzst. Ahogy kifesti kicsi száját, és a tükörbe néz, egyszercsak híres, nagy énekesnőként látja magát, aki egy este majd csillogva áll a rivalda fényében.  Ez az est elérkezett. Rúzsa Magdi átváltozik, és Magdalénaként lép a színpadra, hogy őszinte hangon meséljen ismeretlen életéről dalokban és történetekben. A nagy slágerek, az új vagy újrafelfedezésre kerülő dalok különleges alkalmat teremtenek arra, hogy a nagyszerű énekesnő új oldaláról mutatkozzon be.
Helyszín: Richter Terem

Belépőjegy: 3.500 Ft, 3.200 Ft

 

2012. március 18. vasárnap 11.00 óra

BEMUTATÓ ELŐADÁS: Csizmás kandúr

Egy elcsapott molnárlegény és egy nagyszájú kandúr vajon lehetnek jó barátok? Hogyan tud segíteni egy macska valakinek, aki szerelmes? El lehet-e nyerni hazugsággal egy királylány kezét? A furcsa, csizmában járó macska és a molnárlegény története izgalmas, humoros, sőt néha megható. A két barát egymást segítve, egymással civakodva, összeveszve, kibékülve, hol bátran, hol ijedten, de töretlenül igyekszik célja felé.

A Grimm testvérek meséje nyomán írta: Veres András (Blattner Géza-díjas)
Tervező: Hoffer Károly e.h.
Zeneszerző: Rab Viki
Rendező: Veres András (Blattner Géza-díjas)
Szereplők: Kocsis Rozi, Pallai Mara, Rab Viki, Ragán Edit, Szúkenyik Tamás, Tengely Gábor (Blattner Géza-díjas)

Helyszín: Vaskakas Bábszínház

Belépőjegy: 1.000 Ft

 

2012. március 18. vasárnap, 15.00 óra

Hamupipőke – Duna Művészegyüttes táncprodukciója

Hamupipőke a Grimm testvérek egyik legismertebb, örökérvényű meséje jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűségről. A történet rendkívül alkalmas a tánccal, a zenével való megjelenítésre, a táncos-zenés forma pedig kifejezően közvetíti az abban rejlő érzelmeket, emberi értékeket. A Duna Művészegyüttes az európai népek táncaiból, valamint kortárs technikákból merít, s így hoz létre a gyerekek számára érthető és élvezhető, látványos és derűs, ugyanakkor tanulságos előadást. A Ghymes együttes zenéjére Juhász Zsolt és Maros Anna készített koreográfiákat, a koreográfus-rendező Mucsi János.

Helyszín: Richter Terem

Belépőjegy: 1.000 Ft

 

2012. március 20. 18.00 óra

Hamlet családi körben – történetek Gábor Miklósról

Ötven éve, 1962. január 14-én mutatták be Shakespeare tragédiáját Budapesten, a Madách Színházban. Gábor Miklós Hamlet-alakításának híre Angliáig eljutott, a legjelentősebb angol kritikusok méltatták, s helyezték minden idők legjobb Hamletjeivel, például Laurence Olivier-vel egy sorba.

Az est során lánya, Gábor Júlia és veje, Szigethy Gábor arról mesélnek: királyfik és királyok színpadi megtestesítője, a filmek intellektuális hőse, a töprengő és töprengésre késztető Hamlet milyen volt civilben; hogyan élt, hogyan gondolkodott a mindennapokban; mit jelentett számára a színház, a család, a barátság, a könyvek, a festmények, a szerelem.

Helyszín: Zichy-palota

Belépőjegy: 1.200 Ft

 

2012. március 21. szerda, 18.00 óra

MINDENKÉPPEN KÍMÉLETLEN

Az Igazisóhivatal produkciója – Rupnik Károly színművész önálló estje

A szerző, Tamás Zoltán könyveiből összeállított humoros, szatirikus műsor leginkább Örkény István által megteremtett Egyperces novellák világával rokonítható. A fanyar humorral, iróniával jócskán nyakon öntött merész darabok rávilágítanak az ember esendőségére és a közélet fonákságaira. Hol játékra, hol válaszadásra, hol ítéletalkotásra késztetnek.

Helyszín: Zichy-palota

Belépőjegy: 1.000 Ft

 

2012. március 22. csütörtök, 17.00 óra

Műhely-estek a Zichy-palotában

Vendég a Révai Miklós Gimnázium – A gimnáziumban érettségizett szerzők felolvasása, beszélgetés

A Révai Gimnázium és a Műhely folyóirat között több mint 20 esztendeje szoros kapcsolat van.
A folyóirat szerepel az érettségi tételek között is, így eljött az ideje annak, hogy egy Műhely-esten
a Révai Gimnázium legyen a vendég, s megidéződjön az egykori diák, Weöres Sándor, valamint
műveikkel jelen legyenek azok a kortárs alkotók, akik a folyóirat
szerzői közé tartoznak, s tanulói voltak a neves gimnáziumnak.

Helyszín: Zichy-palota

A belépés díjtalan.

 

2012. március 23. péntek, 19.00 óra

Hazakísérlek – Berecz András és barátainak lemezbemutató koncertje

Gyergyó régi népzenéje

„Szeretettel ajánlom az itt hallható énekes és hangszeres dallamokat azok figyelmébe, akiket világhírű magyar zeneművek forrása, Gyergyó – mára csak nyomában megmaradt – régi székely népzenéje érdekel.” Berecz András

Helyszín: Richter Terem

Belépőjegy: 3.200 Ft, 2.900 Ft

 

2012. március 25. 10-17 óráig

A Hímes Tojás Napja

Ebben az évben is eljönnek hozzánk azok a tojásírók az ország különböző vidékeiről, akik bemutatják nekünk a különféle technikákkal készített alkotásaikat. Lesz itt karcolt, patkolt, áttört, viaszolt, levélrátétes, sárközi, gyimesi és moldvai csángó motívumokkal díszített hímes tojás.

Helyszín: Gyermekek Háza

Belépőjegy: 800 Ft

 

2012. március 25. 19.00 óra

Budapest bár: Hoppá! Koncertszínház

A Hoppá! színpadán egy fiktív budapesti tér épül fel a hatvanas évekből, ahol a piacos árusok bódéi mellett egy vendéglő kerthelyisége látszik. Az előadás ideje nagyjából egy napot mesél el. Éjféltől másnap éjszakáig követhetjük nyomon a piactér és a vendéglő életét, ahol minden szereplő dalra fakad, miközben szürreális képekben mutatkozik meg a hatvanas évek hangulata. A zenészek és énekesek elképzelt karaktereket, a piactér furcsa figuráit, árusait, vendégeit személyesítik meg, a végső jelenetben megnyílik a Pokolbár kapuja, és pokolbéli táncba torkollik a piactéri nap.

Helyszín: Richter Terem

Belépőjegy: 3.700 Ft, 3.500 Ft

 

2012. március 

Gengszterek éjszakája – Mészáros Árpád Zsolt és Hujber Ferenc musical-estje

„Gengszterek négyszemközt avagy betekintés a Show-Busniess Cellába” címmel. Ezen műsor egy kisebb, meghittebb ám de lendületes előadás, melyben mindig két gengszter jókedvűen és őszintén vall ügyes-bajos, esendő életéről és természetesen elkövetett bűneik motivációjáról.

Nem titkolt célunk, hogy a női szíveket újra és újra megdobogtató férfiakat egy szerethető ám mindemellett imádnivalóan rossz oldalukról mutassuk be.

Helyszín: Bartók Béla Megyei Művelődési Központ

Belépőjegy: 2.900 Ft, 2.700 Ft

 

2012. március 

Ronald Harwood: A nagy négyes

Korábban ünnepelt operaénekesek voltak. Mára egy békés művészotthonban él a tenor, a basszus és az alt – amikor egy nap váratlanul beköltözik a szoprán is.

Teljessé vált az egykori legendás nagy négyes. És előttük a nagy feladat: egy Verdi-gála, hosszú évek után újra a közönség előtt. De olyan-e ma is a hangjuk, mint fénykorukban?

Egyáltalán: hol ér véget a magánember és hol kezdődik a művész?

Cecily Robson – Molnár Piroska

Jean Horton – Vári Éva

Reginald Paget – Szacsvay László

Wilfred Bond – Benedek Miklós

Helyszín: Bartók Béla Megyei Művelődési Központ

Belépőjegy: 3.900 Ft, 3.500 Ft

 

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3006

Beküldte: - jan 26 2012. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin