Sziget – Hungarikum falu és a világ legnagyobb flódnija
Flódni

Idén is megnyitja kapuit a Magyarország népi kultúráját bemutató Hungarikum falu a Sziget fesztiválon, ahol a tervek szerint a világ legnagyobb flódnija is elkészül.

A Hungarikum falu idei programjai a néphagyomány párosító szokásai köré csoportosulnak: a résztvevők páros táncokat rophatnak, a kézműves műhelyben népi motívumok felhasználásával páros ékszereket készíthetnek, és megismerkedhetnek a levendula tulajdonságaival – közölte a Sziget sajtóirodája az MTI-vel.

Az esti táncházban a Poros együttes, a Bartina Táncegyüttes, a Pendelyes Táncegyüttes és a Tanac Néptáncegyüttes húzza a talpalávalót.
Akik kedvet kapnak, kipróbálhatják a bigézést, gólyalábazást, Az ugróiskolát és a métát a szentendrei Skanzen segítségével, esténként tűzugrás színesíti a programokat.
A tervek szerint a Hungarikum falu tőszomszédságában állítják össze a világ legnagyobb flódniját: a kockákra felszelt darabok egymásra téve a budapesti Parlament épületének magasságát – 96 méter – adják ki. Az eseményen és a rekord hitelesítésében részt vesz Koltai Lajos operatőr, Till Attila műsorvezető és Raj Ráchel tortatervező.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3897

Beküldte: - aug 4 2012. Kategória Sziget. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin