Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Péntektől ismét palotaés lovasjátékok Visegrádon | Zene magazin

Péntektől ismét palotaés lovasjátékok Visegrádon
Királyok, bajvívók, utcai komédiások és táncosok népesítik be péntektől vasárnapig Visegrád történelmi városrészeit a nemzetközi palotajátékok keretében – mondta el az MTI-nek Cseke László főszervező.

A háromnapos programsorozat az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézi fel – mondta a lassan 30 éves Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokról a főszervező. Az egykori királyi székvárosba látogatók a hétvégén egyebek mellett a visegrádi palotában, a Fellegvárban, a Salamon-toronynál találkozhatnak össze Kázmér lengyel, Károly Róbert magyar vagy János cseh királlyal és díszes kíséretével vagy éppen a lovagi tornák jeles bajvívóival, a mozgalmas párviadalok vitézeivel, a látványos csatajelenetek mellett pedig igazi várostromnak is tanúi lehetnek. A Duna-parton középkori hajókikötő és lovagi tábor várja az érdeklődőket, a városi parkban katonai tábor épül – tette hozzá Cseke László.
A lovagi viadalok mellett a látogatók megismerkedhetnek a középkor labdajátékaival, a királyi solymászok tudományával, betekintést nyerhetnek a visegrádi apródképző mindennapjaiba, gyönyörködhetnek a táncosok és mutatványosok vásári forgatagában, de bekapcsolódhatnak kosztümös élő sakkjátszmába vagy a Királyok útján végigvonuló fáklyás menetbe is.

Visegrádi nemzetközi palotajátékok 2013

Visegrádi nemzetközi palotajátékok 2013


Ebben az évben is itt lesznek a csallóközi lovas íjászok a Felvidékről, Pozsonyból a Szent Galahada Lovagrend, az olasz zászlósok Lancianóból, lengyel lovagok Tarnówból és Debnóból, Csehországból a Memento Mori Lovagrend, Németországból Liechtenstein lovag és kísérete, a Német Lovagrend, Szerbiából Svibor lovagjai Belgrádból és szlovén lovagok Bledből – emlékeztetett az egykori és mai események nemzetközi jellegére a főszervező.
A visegrádi palota ódon falai között különleges hangulatot és ízeket kínál a Királyi Borudvar, ahol a történelmi Magyarország legkiválóbb borait élvezhetik a vendégek, akik együtt lakomázhatnak a királyokkal és díszes kíséretükkel.
A szabadtéri színpadon többek között régizenei együttesek, kobzosok, táncosok várják a közönséget, a gyerekeket bábszínház fogadja, a vásári forgatagban pedig egész nap utcazenészek, komédiások és középkori életképek szórakoztatják a vendégeket az egész napos kirakodó vásár és középkori mesterségek bemutatója mellett.
A lovagi torna kivételével minden program ingyenes a szabadtéri színpadokon, a Salamon-toronynál és a kézműves vásárban.

Kapcsolódó: Lovas és lovagos játékok

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=5094

Beküldte: - Júl 11 2013. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin