Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Nyitott pincék és nemzetközi fúvószenekari fesztivál a Móri Bornapokon | Zene magazin

Nyitott pincék és nemzetközi fúvószenekari fesztivál a Móri Bornapokon
Nyitott pincékkel, nemzetközi fúvószenekari fesztivállal, megújult városközponttal és zenés programok sokaságával várják az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig az idei Móri Bornapokon.

A rendezvényen hangsúlyt fordítanak az évszázados gasztronómiai hagyományok bemutatására. Egy különleges móri süteményt, a kvircedlit is igyekeznek megismertetni a látogatókkal, amelyet kifejezetten ünnepi alkalmakra készítenek, és jó fajta móri borba, borlevesbe mártogatva fogyasztanak. Az érdeklődők emellett tizenöt móri pincében az idei és a korábbi évek borait kóstolhatják meg.

A gasztronómia mellett a kultúra is kiemelt szerepet kap. Csütörtökön két kiállítást nyitnak meg: Szilágyi Júlia iparművész és Fazekas Ferenc népi iparművész, fazekasmester alkotásai a Lamberg-kastélyban lesznek láthatók. A nap Jordán Tamás és Sebő Ferenc Szólt az ember… című József Attila-estjével és a Showder Klub dumaszínházával zárul.
Pénteken kerül sor a megújult városközpont felavatására és az ünnepélyes megnyitóra. A Kapucinus téri nagyszínpadon borkirálynőt választanak, a The Shadows Guitar Band és a Beatrice pedig koncertet ad.
A zene játssza a főszerepet szombaton: a kilencedik alkalommal megrendezendő nemzetközi fúvószenekari fesztiválon a Dunaújvárosi Fúvószenekar, az izraeli Beer Sheva Municipal Concert Band, a német Musikverein Dresden 71 e.V., a Kecskeméti Ifjúsági Fúvószenekar, a szlovák Duchovy Orchestra Mazoretky Nova Dubnica, a Dunakeszi Koncert Fúvószenekar, a cseh ZUS Cheb Orchestra, a kínai Beijing Qian Jim és a Móri Ifjúsági Fúvószenekar szerepel. Este Tabáni István és az Old Boys zenekar lép fel.
A zárónapon borlovagavatást rendez a Móri Borbarát Hölgyek és a Brindisi Szent Lőrinc Borrend. A négynapos rendezvényt Zséda, majd a Budapest Bár koncertje zárja.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4140

Beküldte: - okt 4 2012. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin