Nyári Ifjúsági JátékokA Nyári Ifjúsági Játékok története

A Nyári Ifjúsági Játékok 2000. óta vajdasági fiatalok tömegeinek mutatott irányt az önszerveződés és a feladatvállalás terén. A rendezvény nem titkolt célja a délvidéki magyar fiatalok felrázása volt abból a közönyből, amibe a ’90-es évek háborúi és kilátástalansága miatt süllyedtek. A Játékok ötlete teljesen hiteles volt, hiszen a szervezői gárdát tapasztalattal nem rendelkező egyetemisták alkották, akik saját munkájukkal és elszántságukkal sorakoztak fel a rendezvény ötlete mögé. A csapat pedig nőtt, egyre több zentai fiatal kapcsolódott be a munkálatokba és 2000. augusztusában sikeresen lezajlott az első Nyári Ifjúsági Játékok.

Nyári Ifjúsági Játékok buli kép

A Nyári Ifjúsági Játékok keretein belül 8-10 fős csapatok mérték össze a tudásukat és a rátermettségüket, amely a közösségszerveződés segítésében rendkívül hasznosnak bizonyult. A Játékokról hazatérő csapatok sok esetben saját falvaikban ifjúsági klubokat, szervezeteket hoztak létre és saját programok szervezésébe kezdtek.

Ekkor már egyértelmű volt, megmozdult a magyar fiatalok közössége és magukénak érezték a rendezvényt. Évről évre egyre nagyobb tömegek jelentek meg Zentán, egyre nevesebb előadók tették tiszteletüket a Népkertben. A magyar könnyűzene számos szereplője megfordult a színpadokon. Itt járt a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Neo, a Zanzibár, a Bikini, Takáts Tamás, Hobo, az Edda, a Quimby, a Ghymes és sokan-sokan mások, olyan előadók is, akiket egyébként nem láthatott volna az itteni közönség.

A rendezvény 9 éven keresztül helybéli fiatalok gondozásában létezett, ám a 10. Nyári Ifjúsági Játékokat már teljesen új, profitorientált szervezői gárda vezette. A Játékok megváltozott. Hogy jobb lett vagy rosszabb, azt döntse el mindenki magának!

A fesztivál hivatalos honlapján a legfrissebb információ 9 hónapos, ezért megszületett a Nyári ifjúsági Játékok látogatói honlapja, ahol rendszeresen tájékozódhatsz a legfrissebb tudnivalókról és a leszerződött fellépőkről.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=160

Beküldte: - márc 28 2011. Kategória Fesztivál. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin