Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Nemzetközi néptáncfesztivál augusztusban Székesfehérváron | Zene magazin

Nemzetközi néptáncfesztivál augusztusban Székesfehérváron
Nemzetközi néptáncfesztivált rendeznek augusztusban Székesfehérváron: a 17. Királyi Napok fellépői között több külföldi formáció lesz.

Majoros Andor fesztiváligazgató a szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatón elmondta, hogy augusztus 15. és 20. között rendezik meg a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivált.
Az eseményen fellép az albán Ensemble Tirana, a Costa Rica-i Turichiqui, a francia Groupe Folklorique Nice La Belle, a nepáli Nepalaya Lok Kala Manch, valamint a spanyol Escola de Música i Danses de Mallorca együttes is. Rajtuk kívül színpadra lép Finnországból a Kantele zenekar, valamint a Róna Táncegyüttes Szabadkáról. Vendégeket várnak továbbá a fesztiválra Mexikóból, Peruból és Argentínából.

Az együttesek nagyszínpadi műsorát követően minden nap a táncházban folytatódik a program: a folkesteken megismerhetik az érdeklődők a vendég együttesek hazájának gasztronómiáját, népművészetét. A tervek szerint a fellépők ellátogatnak a környező kisvárosokba, köztük Mórra és Velencére.
Botos József, a főszervező Alba Regia Táncegyesület elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy tavaly mintegy 110 ezer látogatót vonzott a fesztivál, idén pedig szeretnék a nézőszámot tovább emelni. Hangsúlyozta, hogy a program még nem végleges, mert grúz és ukrán együttesekkel is tárgyalnak, szereplésük azonban a pénzügyi lehetőségek függvénye.
“A tavalyi 20 millió forintos támogatás után idén csak 15 milliót kaptunk főtámogatónktól, Székesfehérvár önkormányzatától. A hiányzó forrásokat igyekszünk más módon pótolni, de a pályázataink eddig nem voltak sikeresek” – tette hozzá.
Az Alba Regia Táncegyesület elődjét, az Alba Regia Táncegyüttest 1949-ben alapították. Nonprofit civil szervezetként 1994 óta működik, az egyesület jelenleg több mint ötszáz tagot számlál. Az óvodás kortól a 65 éves korosztályig tizenöt csoport biztosítja az együttes utánpótlását, valamint a régi táncosokból megalakult senior csoport is aktívan tevékenykedik.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3683

Beküldte: - jún 6 2012. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin