Nemzetközi gitárfesztivál hetedszer Balatonfüreden
A klasszikus gitár legjobbjai gyűlnek össze ismét Balatonfüreden a hétvégén kezdődő hetedik gitárfesztiválon – közölte az MTI-vel Eötvös Zita, a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál Alapítvány programmenedzsere.

Fellép számos művész, közöttük két brazil gitáros, akik először lesznek láthatók Kelet-Európában. Ezenkívül zenei szaktekintélyek előadásait és a fesztivál fiatal résztvevőinek spontán koncertjeit élvezhetik a városba látogatók az egy héten át tartó rendezvényen – tette hozzá.

A fesztivált szombaton Filo Machado brazil művész nyitja meg a balatonfüredi Tagore sétány szabadtéri színpadán. Elfogadta a meghívást a világ egyik legnagyobb klasszikusgitár-virtuóza, az olasz Aniello Desiderio, akinek tavalyi balatonfüredi koncertjére sokan nem tudtak bejutni. Az idei fesztiválon vasárnap este az Anna Grand Hotel Dísztermének színpadán lép színpadra.
A balatonfüredi Kisfaludy Galériában június 25-én többszörös díjnyertes koreai Kju Hi Park lép fel, majd 26-án Lukasz Kuropaczewski Lengyelországból.
Igazi kuriózum lesz a már ötven éve töretlen sikernek örvendő, szintén brazil Carlos Barbosa-Lima-koncert 27-én, másnap pedig a az elsöprő előadásmódú horvát gitárost, Zoran Dukicot láthatja a közönség. Szintén számos verseny győztese a fiatal angol Ian Wat, aki 29-én lesz látható, végül június 30-án a fesztivál fergeteges szabadtéri spanyol Flamenco-esttel zárja a kapuit a Balatonfüredi Szabadidő és Konferencia Központban.
A koncertek mellett ezúttal is lesz hangszerkiállítás, kottavásár és mesterkurzus, a fellépő zenészek esti koncertjüket követően másnap előadást tartanak majd, amelyekre bárki beülhet.
Mintegy száz fiatal tehetség zenél majd minden nap 17-19 óra között a Kisfaludy színpadon, valamint idén egy zenetanároknak szóló akkreditált mesterkurzussal is bővül a fesztivál programja

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3753

Beküldte: - jún 21 2012. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin