Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Mindörökké Liszt! koncerttel indul ma este a Budapesti Nyári Fesztivál | Zene magazin

Mindörökké Liszt! koncerttel indul ma este a Budapesti Nyári FesztiválA Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Mindörökké Liszt! című koncerttel indul pénteken este a Budapesti Nyári fesztivál augusztus 28-ig tartó programja, amelyben európai uniós táncház, opera és operett, musicalek és zenés bohózatok, Liszt-koncertek és családi „zöld” programok egyaránt szerepelnek.

Kiemelt helyszínén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon egy rendhagyó, nagy koncerttel nyílik meg pénteken este a Budapesti Nyári Fesztivál. A Mindörökké Liszt! című hangverseny ünnepi megemlékezés Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából – közölték a szervezők. Az estre 120 tagúra bővítették a Zuglói FilharmóniaSzent István Király Szimfonikus Zenekart, a szólista Edvin Marton (hegedű) és Fülei Balázs (Junior Príma-díjas zongoraművész).

Június 18-án rendezik meg az Európai Uniós Táncház Fesztivált, amelyen délelőtt tíztől éjfélig 25 ország majd 400 táncművészét láthatja a közönség, sőt egyes nemzetiségek táncait meg is tanulhatja. A kecskeméti Katona József Színház Nyomorultak című musicaljével vendégszerepel. Koprodukcióban kerül színre két alkalommal Kodály Háry János című daljátéka. Vidnyánszky Attila látványos rendezését a debreceni Csokonai Színház már bemutatta, a kőszínházi évadban pedig a Magyar Állami Operaházban kerül színre.

Az egyik legnépszerűbb huszadik századi komolyzenei műre, Orff Carmina Burana című alkotására Juronics Tamás készített ma már világsikerűnek mondható koreográfiát társulatának, a Szegedi Kortárs Balettnek. Ezen a nyáron élő zenével látható a táncjáték, a Budafoki Dohnányi Zenekart és a Budapesti Akadémiai Kórustársaságot Hollerung Gábor vezényli.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon lép fel a Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekar, amely Liszt Tassóját, Prométheuszát és C-dúr zongoraversenyét szólaltatja meg, de elhangzik egyik névadó alkotása is, Kodálytól a Galántai táncok.

A városmajori színpad egyébként főként a színházi és zenés színházi előadásoknak ad helyet. Itt játssza például a Pesti Magyar Színház a La Mancha lovagja című musicalt, valamint Füst Milántól A feleségem történetét. A Körúti Színház a megunhatatlan Achard-komédiával, A bolond lánnyal vendégszerepel.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1253

Beküldte: - jún 10 2011. Kategória Fesztivál, Komolyzene, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin