Megyer Camp Feszt, avagy ötödszörre is lesz családi zenei fesztivál Megyeren!
Csak a Zorall Sörolimpia költözik Szemesre, mert a családoknak szervezett zenei fesztivál – amely a negyedik évben csaknem négyezer látogatót vonzott a falunkba – nem költözik sehova, ötödszörre is itt ad műsort a zenekarok java, ötödszörre is itt lesz majdhogynem minden, ami volt, csak éppen sörolimpia nélkül, mert ez a fogalom – a Dreher Zrt. által – védve van, és az eddigi fesztivál egyik fő támogatója kérte a szervezőket, hogy az elnevezésben is a kulturált alkoholfogyasztást hangsúlyozzuk.

Az előbbi okok miatt a rendezvény neve Megyer Camp Feszt, amely név a sátrazás nyugalmára és a bulizás hangulatára utal.

Sajnos a korábbi szervezők, akik elhagyták Megyert, azt próbálják sugallni, hogy nálunk nem is lesz fesztivál, és hogy a körülmények nem megfelelőek. Ez nem így van.

A szakítás oka éppenséggel a korábbi szervezők nem egészen etikus magatartása volt, legalábbis mi nem tartottuk korrektnek, hogy a befolyt bevételekből az infrastruktúra fejlesztésére nem hajlandóak költeni. És tarthatatlannak tartottuk azt az állapotot, hogy a nagyobb bevétel reményében szinte kontroll nélkül beengedtek bárkit, és nem ellenőrizték a létszámot.
A rendezvény első éve előtt az alapkoncepció az volt, hogy teremtsünk egy helyet, ami eltér a megszokott “kibérelek egy kempinget és csinálok egy bulit” szintű sztenderdtől, a májustól augusztusig minden héten fellelhető rendezvényektől. A másik szempont volt, hogy bulizási lehetőséget kapjanak azok is, akik a cseperedő gyerekeik miatt nem tudnak részt venni a nyári fesztiválok forgatagában. Erre Megyer, a csöpp kis falu ideális helyszínnek bizonyult.
Az első három évben az ingyenes rendezvény a 300 fős látogatottságról több ezer látogatót vonzó kisfesztivállá nőtte ki magát. Látva a fejlődést, szükséges volt a terület fejlesztése, ezért a negyedik rendezvény már belépős volt. A befolyt idegenforgalmi adóból megvalósultak a fürdők és WC-k.
A Hangya Produkció azon állítása sem igaz, hogy kinőtték a falut, mert nem nőtték ki területileg.
Azért mentek el, mert nem voltak hajlandóak a magukévá tenni azt az elvárásunkat, hogy a bevétel nagyobb százalékát kell kommunális létesítményekre költeni, és a létesítményekhez igazodóan kell korlátozni az itt táborozók létszámát. A saját rendezvényükön most szedett belépő árából Megyeren csodát lehetett volna építeni, de ezt valami oknál fogva nem akarták.
Egy biztos: 2012. augusztus 17-én ismét megszólal a zene Megyeren, és minden energiánkkal azon vagyunk, hogy folytatódjék, amit a kezdet kezdetén megálmodtunk.

A csatolt képek (Vince Péter felvételei) - az idei plakát mellett – azt illusztrálják, aminek a folytatására törekszünk.

Pajer Kristóf
polgármester

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3665

Beküldte: - máj 31 2012. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin